banner171

Şehit oldu, yakınları BDP'yi bastı

Bingöl'de süren operasyonda şehit olan korucu Çintay'ın yakınları teröre isyan etti. BDP il binasına yürüyüp taşlayan gruba BDP'liler karşılık verdi. Polis grubu biber gazı ve basınçlı su kullanıp dağıttı

Şehit oldu, yakınları BDP'yi bastı
Bingöl'de dün yaşanan çatışmada şehit olan köy korucusu Mehmet Çintay'ın yakınlarının da aralarında bulunduğu kalabalık, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'na yürüdü. PKK aleyhine sloganlar atan grup, il binasının camlarını kırdı, tabelasını indirdi. Polis kalabalığı biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı. Son bir haftada, Karlıova ilçesinde 8 polis memuru ile Bingöl-Muş karayolunda 10 askerin şehit edildiği saldırın ardından Bingöl kırsalında başlatılan operasyonlar sürerken dün zaman zaman sıcak temaslar yaşandı. Bölgede 2 bin 500 askerin katıldığı hava destekli operasyon özellikle Çiçekdere ve Ortaçanak köyleri kırsalında yoğunlaştırıldı. Jandarma ve polis Özel Harekat timleri ile korucuların da katıldığı operasyonda, son saldırılara katıldıkları belirlenen bir grup PKK'lı kıstırıldı. Sabah saatlerinde yerleri belirlenen PKK'lılara 'teslim ol' çağrısı yapıldı. Terör örgütü mensuplarının ateşle karşılık vermesi üzerine ilk ateşte 1 korucu yaralandı. Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan korucu Mehmet Çintay yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

PARTİ TABELASINI İNDİRDİLER
Çintay'ın şehit olduğu haberi alan yakınları Bingöl merkezde toplandı. Çevreden katılanlarla birlikte yüzlerce kişilik kalabalığa ulaşan grup, PKK aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, Genç Caddesi üzerinde bulunan BDP İl Binası'na ulaştığında gerginlik yaşandı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atan gruptan bazıları BDP binasına taş attı. Binadaki BDP'liler de karşılık verince olaylar büyüdü. Grup, il binasının camlarını kırdı, çevredeki bazı araçları tahrip etti. Binaya girmek isteyen kalabalık polis tarafından engellendi. Gerilim artınca polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Direklere tırmanarak parti binasının tabelasını alan kalabalık, şehirde bir süre daha sloganlarla yürüdü. Çıkan olaylarda biri gazeteci 15 kişi yaralandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2012, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153