banner171

Şili'de deprem sonrası tsunami kabusu!

Şili'nin Coquimbo sahil kentini 4,5 metrelik tsunami dalgaları vurdu.

Şili'de deprem sonrası tsunami kabusu!

 Güney Amerika ülkesi Şili açıklarında 8, 3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından Pasifik'te oluşan tsunami dalgası Şili sahilleri ulaştı. Kokimbo kentini 4,5 metrelik dalgaların vurduğu belirtilirken, önceden uyarılan halk panik içinde yüksek kesimlere akın etti.

İNSANLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün başkent Santiago'nun yaklaşık 250 kilometre kuzeyinde, yerin 25 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Santiago'da insanlar sokaklara döküldü. Sarsıntı büyük paniğe yol açtı. Deprem, kıtanın diğer tarafındaki Arjantin'de, başkent Buenos Aires'te de güçlü bir şekilde hissedildi.


SOKAKLAR SUYLA KAPLANDI

Depremin ardından Şili, Ekvador, Peru ve Hawai'yi tsunami dalgalarının vurabileceği uyarısı yapıldı. Fransız Polinezyası, Japonya, Yeni Zelanda, Fiji, Vanuatu, Solomon Adaları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti için de uyarı yapıldı.


Şili hükümeti, halktan kıyı bölgelerini terk etmesini isterken, dört buçuk metre yüksekliğindeki tsunami dalgası da Şili kıyılarına ulaştı. Bölgeden gelen ilk görüntülerde, sokakların suyla kaplandığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153