banner171

Suriyeli muhalifler Çin'de

Esad yönetimine arka çıkan Çin, Suriyeli muhaliflerle görüştüğünü açıkladı.

Suriyeli muhalifler Çin'de
Geçtiğimiz cuma günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye yönelik tasarıyı veto eden Pekin yönetimi, muhaliflerle de görüşmeye başladı. 



Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Liu Weimin, SuriyeUlusal Konseyi'nden bir grubun hafta başında Çin'e geldiğini açıkladı. Weimin açıklamasında, delegasyonun Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zhai Junve başka üst düzey yetkililerle görüştüğünü duyurdu. 



"ŞİDDET DURDURULSUN"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugün yaptığı basın toplantısında, görüşmelerde tarafların Suriye'de yaşanalar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını vurguladı ve Çin'in tüm taraflara şiddeti durdurma çağrısını yinelediklerini belirtti. 



Weimin, görüşmelerle ilgili şunları söyledi: 



"REFORM SÜRECİ BAŞLATILMALI"

"Suriye hükümeti verdiği sözleri yerine getirmeli, acilen tüm tarafların kapsayan bir reform sürecine başlamalı ve çatışmaları müzakereler yoluyla çözmelidir."



Suriyeli muhalif gruplarla görüşmeleri sürdürmkk istediklerini belirten Weimin, çözüm için tarafları biraraya getirmek için cesaretlendirdiklerinin altını çizdi. 



"ÇİN, SURİYE HALKININ DOSTUDUR"

Weimin sözlerini, "Çin Suriye halkının dostudur ve Suriye'de barışın tesisi için elinden geleni yapacaktır" diyerek bitirdi. 



Hasan Mana başkanlığındaki delegasyonun bugün Çin'den ayrıldığı duyuruldu. 



Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Konseyi'nde ele alınan Suriye tasarısı, Rusya ve Çin'in vetosuyla karşılaşmıştı. Çin hükümeti hafta başında, Suriye krizini görüşmek üzere Ortadoğu'ya bir delegasyon göndermeyi düşündüklerini açıklamıştı.

haberturk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153