banner171

TBMM Kürsüsünden Peygamber'e Hakaret

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM kürsüsünde Özgecan cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Hz. Muhammed'e (s.a.v) hakaret içeren ifadeler kullandı.

 CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, meclis kürsüsünde Özgecan Aslan cinayetini değerlendirirken haddiini aşan sözler söyledi. Atıcı, "kadınları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz diyen yobazların elinde Özgecan'ın kanı yok mudur?" şeklinde konuştu. Bu ifade Peygamber Efendimiz’in Veda Hutbesi’nde de geçen ilkeler arasında aynen yer alıyordu.
İşte veda hutbesinin ilgili bölümü: “Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.”

Ayrıca Atıcı; “erkeğin kadını dövmesi caizdir diyen vahşilerin,” diyerek Nisa suresi 34.ayeti refere etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Muhafazakâr camianın tepkisini çekeceği aşikâr olan bu ifadelerle ilgili CHP camiasının ve Aytuğ Atıcı’nın ne cevap vereceği ise şimdiden merak konusu.gazetevahdet.com

 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153