banner171

Uzman Çavuş'un akıbeti sır dolu...

Hakkari ve Yozgat valilerinin şehit sayısına ilişkin çelişkili açıklamaları gözleri Genelkurmay Başkanlığı ve hükümete çevirdi

Uzman Çavuş'un akıbeti sır dolu...

Hakkari Çukurca'daki hain terör saldırısının Genelkurmay Başkanlığı ve hükümetin çelişkili şehit sayısı açıklamalarıyla skandala dönüştü.

Uzman Çavuş Erhan Ar'ın birliğinde mi, yoksa PKK tarafından mı kaçırıldığı sorusu ise halen yanıtsız!

Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet yetkilileri ocaklara ateş düşüren saldırının hemen ardından şehit sayısını 7 olarak açıkladı.

Türkiye şehit sayısının 7 değil 8 olduğunu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırının ardından yaptığı ilk konuşmasından öğrendi. Erdoğan'ın konuşmasının üzerinden çok geçmemişti ki askeri kaynaklar bu kez de şehit sayısını 11'e yükseltti.

Hatta kimi köşe yazarları devletin kurumlarının birbiriyle yarış eder gibi gayrı ciddi açıklamalar yapmasından cesaret almış olacak ki şehit sayısını 13 olarak yazmakta hiçbir çekince görmedi. 

Genelkurmay Başkanlığı ise saldırıdan bir gün sonra yaptığı "8'i asker, biri korucu 9 şehit" açıklamasıyla tartışmaya son noktayı koydu.

Van'da şehitler için düzenlenen törende "8 ana kuzusu" bayrağa sarılı tabutlarında törenle memleketlerine uğurlandı, baba ocaklarından ağıtlar yükseldi...


BABA OCAĞINA İKİNCİ ATEŞ...

Bugün ajanslara düşen Hakkari ve Yozgat valilerinin birbiriyle çelişen açıklamaları ve şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin iptal edilmesi ise yeniden gözleri Genelkurmay Başkanlığı'na çevirdi...

Genelkurmay Başkanlığı şehidini saymayı bile becerememişti...

MÜFTÜDEN MİKROFONU KAPTI VE...

Hakkari Valisi Muammer Türker sabah saatlerinde "Saldırıda 8 asker ve 1 korucu şehit oldu. Asker cenazesi kayıp değil" açıklamasıyla Türkiye tam bir rahat nefes almıştı ki bu kez kafaları karıştan haber Yozgat'ttan geldi.

  Ar ailesinin yaşadığı Yerköy ilçesine gelen Yozgat Valisi Necati Şentürk, Cuma namazını kılmak ve şehitler için okutulan mevlite katılmak için Yerköy Merkez Çarşı Camisi'ne geçti. Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini belirtmesi üzerine mikrofonu eline alan Vali Şentürk, cemaate seslendi:

"Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Bugünkü cenaze töreninin iptal ediyoruz"

Şentürk'ün bu sözleri baba ocağına bir ateş daha düşürdü.  

sehit-cenazesi.jpg

PEKİ BU TABUTTAKİ KİM?

Hakkari'deki 8 şehit asker için dün Van'da düzenlenen törende 8 tabut yer almıştı. Erhan Ar'ın cenazesinin kayıp olduğu haberinin ardından akıllara '8'nci tabuttaki cenaze kime ait?' sorusu geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şehit listesinde şu askerlerin isimleri bulunuyordu.

Nazır Elitok (Kırıkkale), Serkan Altay (Burdur), Samet Kılıç (Ordu), Vedat Gülder (Ardahan), Yavuz Başayar (Ankara), Erhan Ar (Yozgat), Turan Kurt (Manisa), Hakan Çil (Kahramanmaraş)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153