banner171

Vezneciler saldırısını hangi örgüt üstlendi!

Vezneciler saldırısını hangi örgüt üstlendi!

Vezneciler saldırısını hangi örgüt üstlendi!
 İSTANBUL Vezneciler'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi. Terör örgütü PKK da dün Mardin Midyat'taki canlı bomba saldırısını üstlenmişti.
İSTANBUL Vezneciler'de 7 Haziran'da düzenlenen ve 7'si polis 11 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi. Peki TAK nedir? TAK'ın açılımı ne? Terör örgütü TAK'ın lideri kim? İşte Vezneciler patlaması ve terör örgütü TAK'ın eylemler, ile ilgili bilgiler...

Terör örgütü TAK'ın yaptığı açıklamada saldırısın bombalı araçla düzenlenen saldırının, canlı bomba saldırısı olduğu da belirtildi.

KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Vezneciler'deki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Terör örgütü PKK'nın, kadın bombacıyı 1 aylık eğitimin ardından bombacı olmaya ikna ettiği, kadının suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. Kadın teröristin 20 gün önce İstanbul'a geldiği ve son1 haftadır olay yerinde keşif yaptığı, istihbarat topladığı belirlendi.

ORGANİZATÖRLER YDG-H'Lİ

Kadın bombacıyla birlikte görülen erkek teröristin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu ve 2 yıl önce Diyarbakır'da cezaevinden çıktığı saptandı. Polis, saldırının organizasyonunda görevli 4 kişinin YDG-H üyesi olduğunu tespit etti. Otomobilin kiralanarak bombalı araç haline getirilinceye kadar tüm aşamalarını ortaya çıkartan polis, araca bomba düzeneklerinin de Bağcılar'da yerleştirilerek Mercan'da bulunan katlı otoparka götürüldüğünü belirledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153