banner171

HAYDİ, BİR DAHA !

HAYDİ, BİR DAHA !

Son günlerde dilime pelesenk olan bir şarkı var, Ak partinin seçim kampanyasında kullandığı bu şarkı, bu hafta TOP10’da her halde zirveye oturmuştur. CHP’nin yine çok başarılı olan ancak oldukça ajite edici reklamlarına Ak parti “haydi bir daha “isminde, son derece pozitif duygular uyandıran neşeli bir şarkı ile cevap verdi böylece.

Dün bir psikolog arkadaşımla sohbet ederken ilginç bir tespitte bulundu, o arkadaşıma göre toplum olarak ciddi bir psikolojik travmadan geçiyoruz ve bizim bölgede günlük ortalama hasta sayısı iki katına çıkmış son zamanlarda. Millet olarak bir cinnet hali yani durumumuz. Ekonomik düzeyi gelişmiş Avrupa ülkelerinde intihar olaylarının az gelişmiş Afrika ülkelerinin birkaç katı olduğu göz önüne alınırsa, sosyo ekonomik veriler yükseldikçe demek ki psikolojik veriler düşüyor. Birde bu ortamda siyasi partilerin umutsuzluğun zirve yaptığı propaganda reklamları eklenince, batsın bu dünya sendromuyla en çok aranan reklam yıldızı müslüm baba oluyor herhalde. Dikkat edin müslüm baba şu anda üç tane farklı reklamda boy gösteriyor.

CHP reklamlarında bir öğretmen tezgâhta simit satıyor, öğrencisi geliyor öğretmen utanıyor. Özellikle o küçük çocukla yapılan reklam bence oldukça vurucuydu ancak bu vurucu ajitasyon gelecek için bir şey vaat etmiyor, izleyiciyi daha da geriyordu bence. MHP’nin reklamı ise gençlik üzerinden yapılan gençlere mesaj veren bir çalışmaydı, onlar açısından hedef kitle doğru çünkü MHP’nin hitap ettiği ilk defa oy verecek kesim. Ancak bu reklamda da hem negatif yükleme, umutsuzluk mesajı var bence.

DSP, HAS parti, SP gibi partilerin reklam kampanyası ise teşkilatlarına verilen bir mesaj içermekten öte bir amaç edinmiyor herhalde.

Bütün bu olumsuz hava pompalamaya en iyi cevabı Ak parti, sözleri, müziği, görseli son derece çarpıcı olan “Haydi bir daha” adlı şarkıyla verdi. Reklamda tüm Türkiye var, neşe var, umut var, Gelecek var. Yapanın emeğine sağlık, ellerine sağlık.

Şarkı çıktıktan sonra sürekli dilimde, akşam yatarken, sabah kalkarken, Gün içinde tam yoğunluktan dolayı unutuyorken bir seçim arabası geçiyor ve hemen hafızama kazınıyor ve başlıyorum mırıldanmaya. Bu şarkı bana kendimi iyi hissettiriyor ve yarınlara umutla bakmamı sağlıyor, sadece benim için değil, çocuklarım içinde, onlarında çocukları içinde “Hadi bir daha, bir daha bir daha hep beraber söyleyelim vur şu davula bir daha bir daha, hem coşup hem söyleyelim


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153