banner171

Bağcılar İzcileri Kampta

Bağcılar Belediyesi geleneksel İzci Kampı Büyükçekmece gölü sahilinde devam ediyor.

Bağcılar İzcileri Kampta

Bağcılar Belediyesi, geleneksel İzci Kampı başladı. Büyükçekmece gölü sahilinde Wattabe Doğa Sporları Merkezi'nde kurulan kamp, farklı yaş gruplarında erkek ve bayanlara yönelik ayrı ayrı gerçekleştiriliyor.
Bayan izci grubu ile başlayan kamp şu anda 3. grup izcilerle devam ediyor. Kampa şimdiye kadar 583'ü erkek, 313'ü kız olmak üzere toplam 896 izci katıldı.

Son iki grupla birlikte bu sayının bin 700 olması bekleniyor.
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yaz İzci Kampında izciler, duvar tırmanışı, gece yürüyüşü, trapez, paintball gibi 20 farklı aktiviteye katılıyor. Etkinliklerle, kampa katılan öğrencilere takım ruhunun kazandırılması, kişisel becerilerinin geliştirilmesi, özgüven ve tecrübe kazandırılması hedefleniyor.

YABANCI İZCİLER KATILIYOR
Kampa farklı ülkelerden izciler de katılıyor. Şu anda devam etmekte olan kampta 11'i Danimarka'dan 4'ü İngiltere'den olmak üzere 15 izci yer alıyor. Kampın son bölümüne ise Suudi Arabistan, Mısır, Kuveyt ve Kazakistan'dan 70 izci katılacak.

İzci Kampının bu yıl 10'uncusunu düzenlediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kampın yeni dostlukların oluşmasında önemli bir işlev gördüğünü söyledi. Kampa katılımın her yıl arttığını hatırlatan Çağırıcı, bunun da sevindirici olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153