banner171

Boğaz manzaralı Maraton

İstanbul Avrasya Maratonu renkli görüntülerle kıtaları birbirine bağladı. 88 ülkeden 13 bin sporcu maratonda yarışırken, yüz bin İstanbullu da Asya'dan Avrupa'ya yürüdü.

Boğaz manzaralı Maraton
 Türkiye'nin en geniş katılımlı organizasyonu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 34. kez gerçekleşti. 88 ülkeden 13 bin sporcunun 3 farklı parkurda yarıştığı maratonda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı. İlk kez 'altın' kategoride düzenlenen halk yürüyüşü ise büyük bir katılımla gerçekleşti.
Altunizade Köprüsü'nün altında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından startı verilen ve 100 bin kişiyle sınırlandırılan halk yürüyüşüne katılanlar, Boğaziçi Köprüsü'ne yöneldi. Katılımcılar, güzel havayla birlikte köprüdeki farklı etkinlikler sayesinde keyifli anlar yaşadı. Yürüyüş, köprü geçişinin ardından Barbaros Bulvarı sapağından Beşiktaş'a doğru devam etti. Bitiş noktasına gelen katılımcılar, burada da hatıra fotoğrafı çektirdi. Boğaz köprüsü üzerinde renkli sahneler oluşurken, her yaştan insanın yürüdüğü İstanbul caddelerinde ise bu kez ne trafik ne de karmaşa vardı.

Engel yok!

Avrasya Maratonu'nun en önemli ödülleri 'bedensel engelli'lere verildi. Tekerlekli Sandalye kategorisinde dereceye giren erkeklerde Taylandlı Prasopchoke Klunnge birinci, Ömer Çantay ikinci ve Semih Görkem Kıyar üçüncü oldu.

İlk üç Kenyalıların

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda birinciliği Kenyalı atlet Stephan Chebogut kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik yarışta ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaştı. Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin 15 km'de ikinci olduğu Avrasya Maratonu'nda 8 km'yi Furkan Aksuoğlu isimli Türk atlet birinci olarak tamamladı.

Ölüm Gülhane'de yakaladı

Maratona katılan 34 yaşındaki Türk sporcu Ali Ferda Anıl, Gülhane Parkı'nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Amatör sporcu Ali Ferda Anıl'ın naaşı, memleketi Ankara'ya gönrerilecek. Yarışa katılan 56 yaşındaki Finlandiyalı bir sporcu da finiş çizgisinde fenalaşınca Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köprüde 'evet' cevabı

Halk yürüyüşünde renkli görüntülerin yanı sıra romantik anlar da oluştu. Koşu sırasında sevdiğine evlenme teklif eden bir genç, boğaz köprüsü üzerinde 'Evet' cevabı aldı. Bununla birlikte evliliklerinin 25. yılını kutlayan bir çiftin duygulu anları katılımcıların ilgisini çekti.

Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçtiler

Kapalı havaya rağmen 100 bin vatandaş erkenden koşuya katıldı. Boğaz köprüsü üzerinde koşanların yanı sıra gönüllerince bir gün geçirmeyi tercih edenler de vardı. Köprüde evlilik teklif eden, kitap okuyan, doğum günü pastası kesen vatandaşlar koşuya renk kattı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2012, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153