banner171

Bu Topbaş'ın çılgın projesi: 'Havaray'

İBB Başkanı Kadir Topbaş, daha önce görülmemiş bir projesine imza atarak 8 bölgeye “Havaray Projesi” yapılacağını söyledi ...

Bu Topbaş'ın çılgın projesi: 'Havaray'

Başkan Kadir Topbaş, 8 bölgeye “Havaray Projesi” yapılacağını söyledi ve ikisini açıkladı: Şişhane-Kasımpaşa, Halkalı-Sefaköy... Minibüsçüler “Havaray”cı olacak

Başkan Kadir Topbaş, Bağcılar’da, bölge parkı, spor tesisleri, kültür kompleksleri ile gençlik merkezi inşaatlarının temel atma törenine katıldı, önemli açıklamalar yaptı. Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’a iki yeni şehir projesiyle ilgili ‘’Yüzde 50’si dar gelirli insanlarımızı kapsayacak, şehrin deprem riski bulunan alanlarına nefes aldıracak yeni şehirler kurulacak’’ dedi. Uzunca bir süredir konuşulan Havaray projesiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

PROJELENDİRİLİYOR
“Havaray’ı, 8 noktada düşünüyoruz. Bu noktalardan biri Şişhane-Kasımpaşa arasında olacak. Sefaköy-Halkalı arasında da bir hat düşünülüyor. Projelendirme devam ediyor. Havaray’ın olduğu bazı bölgelerde, minibüs hatları var. Bu hatların olduğu yerdeki minibüs esnafının mağdur olmaması için, minibüs esnafını bir şirketin altında toplamak istiyoruz. Nasıl Otobüs A.Ş’yi kurduk, tıpkı bunun gibi... Minibüsçü esnafı gelsin, Havaray’ı işletsin.”

BOĞAZ'A TURİSTİK AMAÇLI TELEFERİK!
Topbaş, teleferik projesini de şöyle açıkladı: “Bana bir çalışma getirdiler. Büyük bir vagon ve 6 binin üzerinde yolcu taşıma kapasiteli. Fakat böyle büyük bir sistem Boğaz’da rahatsız edici olur. Boğaz’da, teleferiğin turistlik amaçlı ve daha az kapasiteli olması gerektiğini söyledim. Onun üzerinde çalışıyorlar. Onu da yap-işlet olarak düşünüyoruz.”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153