banner171

Çağlayan'da hız SINIRI değil hız SİNİRİ

Dolmabahçe-Bomonti ve Kağıthane- Piyalepaşa Tüneli’nde hız sınırının 30 kilometre olarak belirlenmesi, trafik kargaşasını ve kazaları beraberinde getirmişti.

Çağlayan'da hız SINIRI değil hız SİNİRİ

Zira, aşırı düşük olan hız sınırına uyan sürücüler, sellektör ve kornayla sıkıştırılıyor, bu nedenle araçlar kontrolden çıkıyordu.

Trafiğin rahat olduğu akşam saatlerinde ise tehlike çok daha büyüktü. Süratle tünel girişine gelen sürücüler, hız tabelasını görüp ceza yememek için ani fren yapıyor, kaza kaçınılmaz oluyordu. Büyükşehir Belediyesi, işte tüm bu karışıklığa son vermek için geçtiğimiz haziran ayında iki tüneldeki hız sınırını da 70 kilometreye çıkardı, böylece tüneli kullanan sürücüler rahat bir nefes aldı.

KAVGA, GÜRÜLTÜ BİTMİYOR

Her iki tüneldeki sorun da çözüme kavuştu kavuşmasına ama kentin bir başka bölgesinde de aynı kâbus yaşanıyor. Yeni açılan Çağlayan'daki tünelde... Geçtiğimiz haftalarda hizmete giren tünelde de hız sınırı 30 km olarak belirlendi. Tabii burada da sorun başladı. Hatta kelimenin tam anlamıyla ortalık karıştı.

Sürücülerin büyük bir kısmı hız sınırına uymuyor, cezayı göze alıp süratle tünele giriyor, 30 kilometreyle ilerleyen araçlara çarpmamak için de akla karayı seçiyor. Kurala uyanlar ise diğer sürücülerin tepkisiyle karşılaşıyor. Kavga, gürültü eksik olmuyor, sinirler gerildikçe geriliyor. İstanbullular, bu karışıklığa son verilmesini istiyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153