banner171

İstanbul'da "Naylon Fatura" ve "Sahte Pasaport" Operasyonu

20 milyon liralık naylon faturayı piyasaya sürdüğü öne sürülen 7 kişi gözaltına alındıDiğer operasyonda ise Fatih'te de sahte pasaport düzenleyip 3 bin dolar karşılığında sattığı iddia edilen 2 Suriyeli tutuklandı.

İstanbul'da
 Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekiplerine Bahçelievler, Sultangazi ve Zeytinburnu'da sahte fatura basarak satan 3 farklı şebekeyle ilgili ihbar geldi. Polis ekipleri 3 şebekeden 7 kişiyi belirledi. Polis ekipleri, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılıklarından aldığı izinle 7 şüpheliye yönelik fiziki ve teknik takip başlatarak yaklaşık 2 ay boyunca şüphelileri adım adım izledi.
ÇOK SAYIDA KAŞE, FATURA ELE GEÇİRİLDİ

Sahte fatura düzenleyerek sattığı iddia edilen şüphelilerin kullandığı 7 adreste yapılan aramalarda çeşitli firmalara ait 101 kaşe, farklı firmalara ait 99 koçan boş fatura, çok sayıda dolu fatura ve irsaliye koçanları, 9 adet çek ile 1 tabanca ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı.

170 FİRMA ADINA NAYLON FATURA SATMIŞLAR

Polis ekipleri yaptığı ilk belirlemeye göre 3 şebekenin 170 farklı firma üzerinden toplam 20 milyon lira değerinde naylon fatura basarak yüzde 3 ile yüzde 9 aralığında sattıklarını tespit etti.

ELE GEÇİRİLEN FATURA VE KAŞELER İNCELENMEYE YOLLANDI

Gözaltına alınan 7 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Ele geçirilen fatura ve kaşeler incelenmek üzere İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında '213 sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet', 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

3 BİN DOLARA SAHTE PASAPORT HAZIRLAYAN 2 SURİYELİ TUTUKLANDI

Öte yandan Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, Fatih'te de sahte pasaport düzenleyip 3 bin dolar karşılığında sattığı iddiası üzerine Suriye uyruklu 2 şüpheliyi takibe aldı.

Polis ekipleri şüphelilerin Molla Gürani Mahallesi'nde bulunan bir işyerini kullandıklarını belirleyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle baskın yaptı. Yapılan baskında hazırlanmış 14 sahte pasaport, 2 vize yaprağı, 9 tane pasaport süresi uzatma da kullanılan imzalı doküman ve 1 tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili Suriye uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler dün akşam saatlerinde sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153