banner171

Sarıyer’de metrekareye 113 kg yağış

İstanbul’da cumartesi 22.00 sıralarında başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışların bu akşam 20.00 saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Dün geceden beri etkili olan yağışta Sarıyer’de metrekareye 113 kg yağış düştü. İstanbul’da dakikada 65 şimşek çaktı. Esenyurt'ta Haramidere taştı, ev ve işyerlerini su bastı. Unkapanı, Yenibosna ve Yenikapı'da yollarda meydana gelen göllenmeler nedeniyle mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Sarıyer’de metrekareye 113 kg yağış

EN FAZLA YAĞIŞ SARIYER'E DÜŞTÜ

Kuvvetli yağış, Anadolu yakasında Boğaz çevresi ile Avrupa yakası geneline etkili oldu. Gece boyunca yoğun şimşek ve gök gürültüsü eşliğinde yağan yağmur neticesinde en fazla yağış metrekareye 113 kg ile Sarıyer'e düştü. Sarıyer'i metrekareye 99 kg ile Büyükçekmece takip etti. Eyüpsultan'da metrekareye 96 kg, Şişli'de 78 kg, Beykoz'da 76 kg düştü. Diğer ilçelerde ise bu oran metrekareye 20-50 kg aralığında ölçüldü.

DÜN GECENİN BİLANÇOSU

İBB'nin müdahale ettiği olaylara göre İstanbul'da dün gece böyle geçti:

Avrupa Yakası genelinde, özellikle Esenyurt, Bağcılar, Esenler, Başakşehir Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri, Küçükçekmece Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüpsultan,  Sarıyer ilçelerinde lokal ev ve işyerlerinde su baskını, rögar taşması yaşandı.

Esenyurt Devlet Hastanesi mevkii Pınar Mahallesi'nde Haramidere taştı.

Unkapanı Altgeçit göllenme meydana geldi 1 araç mahsur kaldı.

Aksaray Namık Kemal Altgeçit göllenme oluştu, 1 araç mahsur kaldı.

Yenibosna Vali Recep Yazıcıoğlu Altgeçit'te göllenme meydana geldi.

Sahilyolu Zeytinburnu mevkii yolda göllenme oluştu.


BEYKOZ’DA 6 KATLI BİNANIN ÇATISINA YILDIRIM DÜŞTÜ 

Beykoz Yalıköy Mahallesi Meydan Sokak üzerinde bulunan 6 katlı binanın çatısındaki çanak antene saat 04.00 sıralarında yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu bina boşluğunda yangın çıktı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153