banner171

Şiddetli fırtına İstanbul'da hayatı felç etti

Marmara'da etkili olan ve hızı saatte 80 kilometreye ulaşan şiddetli lodos ve fırtına çok sayıda felaketi de beraberinde getirdi.

Şiddetli fırtına İstanbul'da hayatı felç etti
 Marmara Denizi'nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Türk Hava Yolları'nın bazı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

BEYKOZ'DA ÇATI UÇTU

Beykoz'da etkili olan fırtına bir apartmanın da çatısını uçurdu. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

DALGALAR ŞİDDETLENDİ TEKNE BATTI

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan lodos, etkisini arttırarak devam ediyor. Anadolu yakasında Beykoz Yalıköy sahilinde kuvvetli lodos nedeniyle oluşan dalgalar kıyıları dövdü. Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı. Gökhan Akgün'e ait "Lobster" tipi 9 metrelik tekne fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı.

BAKIKÖY'DE LODOS AĞAÇ DEVİRDİ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil Yolu'nda bir ağaç yola devrildi. O sırada yoldan geçen bir servis minibüsünün önüne düşen ağaç, araçta maddi hasara neden oldu. Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Zeytinburnu yönünde ilerleyen Mehmet Sönmez'in kullandığı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.

PENDİK'TE GEMİ SÜRÜKLENDİ

Marmara'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Pendik açıklarındaki kuru yük gemisi karaya oturdu. Dev dalgalarında etkisiyle sürüklenen "Ağrı" adlı gemi kayalıklara çarparak durdu. O anlar böyle görüntülendi.

5 SEFER İPTAL EDİLDİ

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Onur Air'in Gaziantep İstanbul seferi de hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artarken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir çevreleri, Ankara ve Çankırı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmasını beklediğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara Meteoroloji vatandaşları uyardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153