banner171

İTO’NUN ANKETİ NASIL OKUNMALI.

İTO’NUN ANKETİ NASIL OKUNMALI.

İTO tarafından yaptırılan "İstanbul’da yaşam kalitesi araştırması”  Gaziosmanpaşa belediye meclisinin gündeminde muhalefet tarafından mutlak doğru bir araştırma olarak gündeme getirilerek, ilçemizin İstanbul’un en az yaşanılabilir ilçeleri sınıfında olmasının siyasi sorumluluğunu yerel iktidara yıkılmaya çalıştı. Siyasi açıkgözlülük olarak nitelendirilebilecek bu girişimin temelini oluşturan araştırma sonuçları acaba ne derece doğru.

Belediye başkan yardımcısı olduğum dönemlerde, kamuoyu araştırmalarıyla yakından ilgilendiğimden dolayı, anketlerin yapılış tarzları, soruların içeriği gibi saha çalışmalarının sonuçları nasıl değiştirdiğini çok iyi bilmekteyim. Hatta soruların sıralaması bile cevaplar üzerinde oldukça etkilidir.

Araştırma sonuçlarının yorumlanması bile kişiden kişiye farklılık arz edebiliyor. Bazı tecrübeli siyasetçilerin anketör firma tarafından sunulan yönetici özeti yerine çapraz sonuçları daha iyi irdeleyerek, daha isabetli sonuçlar öngörebildiğini de kendi gözlerimle gördüm.

Araştırma sonuçlarının gerçekliği bence tartışılmalıdır. İşte bazı sonuçlar

Yaşadıkları ilçeden memnun olanların başında 9.02'lik yüzdeyle Adalar gelirken onu Şile, Silivri,

Büyükçekmece ve Çatalca izliyor.Arnavutköy (4.62), Gaziosmanpaşa (4.98), Sultanbeyli (5.08) ve Bayrampaşa'da (5.36) yaşayanlar ise ilçelerinden memnun olmayanlar.

Şimdi düşünün Adaları, Silivri’yi, Büyükçekmece’yi, burada CHP belediyeleri var da, yaptıkları muhteşem hizmetlerle ilçelerini abat mı etmişler. Hepsinin bütçesini toplasan İBB’ deki bir müdürlük bütçesinde olmayan bu belediyeler ne yaptılar da halklarını bu kadar mutlu ettiler.

Hadi diyelim ki ben Gaziosmanpaşa konusunda taraflıyım, Bayrampaşa gibi bir ilçe nasıl olurda Avcıların, Bağcıların, Esenlerin, Sultangazi’nin gerisinde kalabilir. Sultangazide 5 yıl başkan yardımcılığı yapmış birisi olarak bana bunu kim açıklayabilir.

 

Esnaflarımıza "Kendinizi güvende hissetmiyor musunuz?" diye sorduk, aldığımız cevap ise bu araştırmayı yapanlar Gaziosmanpaşa’yı, 500 Evleri gördüler mi ki böyle bir sonuç çıkarıyorlar oldu." gelsinler ilçemizdeki misafirperverliği, komşuluğu, esnaf dayanışmasını görsünler" diyerek, araştırmayı yapanları ilçemize davet ettiler. Bu araştırmayla alakalı birbiriyle çelişen birçok sonuç bulunabilir. Benim amacım İTO tarafından yapılan araştırmanın yetersizliğine rağmen, önemli konularda baz alınacak iddialı sonuçlar yayınlanmasına dikkat çekmek oldu.

 

Hani derler ya, Şuyu vukuundan beter, bu araştırma sonuçları da bence böyle olmuş. Biz sadece Gaziosmanpaşa için 3000 denekle anket yaparken, koskoca İstanbul için 1000 kişiyle yapılan araştırma ne derece doğru olabilir. Neticede Gaziosmanpaşa’ya en fazla 30 kişi düşer böyle bir araştırmada. Bizim 3000 Denekle yaptığımız araştırmalar mı doğrudur, yoksa 30 tane bile olmayan denekle yapılan araştırmalar mı?

 

Belediye başkanımıza da burada bir çağrıda bulunmak istiyorum, sayın başkanım lütfen bu araştırmayı yapan kurumun başkanını da , Araştırmayı yapan kişiyi de bir gün kahvaltıda ağırlayın , gün boyu ilçemizi gezdirin, ilçemiz hakkında doğru bilgileri aktarın.Eminim ki böyle bir ziyaret neticesinde bu araştırma sahipleri , bize haksızlık yaptıklarını kabul edeceklerdir.Aklın yolu birdir çünkü..

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali kılıç
ali kılıç - 13 yıl Önce

ben bağlarbaşında esnafım , bizim burada 100 m2 dükkan 2-3 trilyona satılıyor, kiralar en az 3000 tl .Kim demiş gaziosmanpaşa varoş diye

selahattin sancaklı
selahattin sancaklı - 13 yıl Önce

bayrampaşamız istanbul'un en güzel ilçelerinden biri oldu.Bürge başkan sayesinde istanbul'un önemli firmaları da buralara geliyor.En son Disneylan açılacak daha fazlası da var.

banner208

banner148

banner150

banner153