banner171

KÜLTÜRLÜ GENÇLİK

KÜLTÜRLÜ GENÇLİK

 

Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz üzere malumunuz Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları bünyesinde aktif siyaset yapan bir kardeşinizim. Her hafta Cuma akşamları ilçe merkezimizde bulunan ve tahminimce hiçbir ilçe gençlik kollarının sahip olamayacağı genişlikte olan katımızda toplantılarımız oluyor. Bu toplantılarımızda bazen misafirlerimiz de oluyor. Geçtiğimiz Cuma akşamı misafirimiz Kültürlü Gençlik Derneği Genel Başkanı Sn. Bekir Kaplan’ dı. Bekir Bey, derneklerinin projeleri hakkında bilgiler verdi, oldukça verimli bir toplantı oldu. Sizlere bahsetmek istediğim proje ise insanı heyecanlandıracak cinsten ve gerçekten son derece yararlı olabilecek bir çalışma.

Adı üzerinde, Kültürlü Gençlik Derneği, kültürlü gençler yetiştirmeye adamış kendisini. Bunun yolu da tabiî ki eğitimden geçiyor. Eğitimin ilk kademesi ise bildiğiniz üzere okuma-yazma kursları ve ardından ücretsiz olarak verilen açık ilköğretim, açık lise ve açık üniversite kursları ile eğitimin tamamlanmış olması. Dernek başkanı Bekir Bey, ilkokul 4. Sınıfta eğitimini yarıda bırakmış olmasının ardından, aradan geçen yılların sonunda bugün üniversiteyi bitirmiş, halen 2. Üniversiteye devam eden bir isim. Sahip olduğu bu eğitim bilinci ile Kültürlü Gençlik Derneği vasıtasıyla binlerce genci üniversiteye kazandırmışlar.  Halen de ücretsiz kurslarda eğitim gören bir o kadar da genç var. Tam bir yürek işi, adanmışlık hikayesi.

Dernek hakkında bilgi veren Kaplan ; derneğin hem ücretsiz eğitim hem de açık öğretimle ilgili danışmanlık hizmeti verdiğini ifade etti. Derneğin 700 bin üyesinin olduğunu belirten Kaplan, "Derneğe üye olan ve dersleri düzenli takip eden herkes ortaokul ve lise diploması aldı. Liseden mezun olanların çoğu şu anda üniversite okuyor. Dernek kayıt yaptıranlardan ücret talep etmiyor ve gönüllü öğretmenler, üniversite öğrencileri ve yardımseverlerle ayakta duruyor" diyerek yeni projelerinden bahsetti :  Okuma yazması olduğu halde İlk kademe eğitim olarak adlandırdığımız 5 yıllık ilkokulu çeşitli sebeplerden ötürü bitirememiş olan vatandaşlarımız , diploma-mezuniyet belgesi alabilmek için sadece 2 sınava girebilecekler. 2 sınavın sonunda başarılı olmaları halinde 5 yıllık ilkokul diploması sahibi olacaklar. Bu sınavlar öncesinde de dernek gönüllüleri tarafından yine ücretsiz dersler verilecek. Okuma yazması da olmayanlar içinde ayrıca okuma-yazma kursları ücretsiz olarak verilecek.

Bu sayede ilkokul diploması aldığınız andan itibaren yine derneğin yardımları ile ortaokul,lise derken üniversiteye de başlayabilirsiniz çok kısa bir zaman içinde. Unutmayın, hiçbir şey için geç değil, hele eğitim için asla. Şu an bu satırları okuyup da çevresinde yukarda saydığımız kriterlere uyan kişileri tanıyanlarınız varsa, sakın geç kalmayın, hemen Kültürlü Gençlik Derneği ve Bekir Kaplan ile iletişime geçin. Derneğin yeri Fatih, ama ilçemiz Gaziosmanpaşa’da böyle bir grup kurulursa Fatih’e gitmeye gerek kalmadan burada da ders alabilirsiniz. Ders dediysem ilkokul sınavında çıkacak sorulara hazırlık mahiyeti. O da ayağınıza geliyor. Bu fırsatı kaçırmayın derim. Çevrenizde böyle kişiler varsa derneğin telefon numarası 0 212 534 69 69 . Bekir Kaplan beyin Gaziosmanpaşa’ya geldiğini ve bu fırsattan yararlanmak istediğinizi söylemeniz yeterli.


YORUM EKLE
YORUMLAR
şafak ergün
şafak ergün - 12 yıl Önce

bir yerden başlamak adına güzel bir hareket ve şık bir sosyal duyarlılığı hayata geçirmiş bekir beyi tebrik ediyorum hayırlı bir iş güzelde bir sosyal sorumluluğu yerine getirmiş bu konuda çıtayı yükseltmiş biraz, siyaset yapan bir kardeşimiz olarak sizdende böyle projeler bekliyoruz.

banner208

banner148

banner150

banner153