banner171

Saliha Erdim, Aile İçi İletişimin Şifrelerini Gaziosmanpaşalılarla Paylaştı

Saliha Erdim, Aile İçi İletişimin Şifrelerini Gaziosmanpaşalılarla Paylaştı

Saliha Erdim, Aile İçi İletişimin Şifrelerini Gaziosmanpaşalılarla Paylaştı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye konuk olan Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim, ailede uyum ve güzel geçim için güçlü iletişimin önemine dikkat çekti. Erdim, huzurlu bir aile ortamı hakkında Gaziosmanpaşalılara tavsiyelerde bulundu.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ailede Uyum ve Güzel Geçim" konulu söyleşiye büyük ilgi gösteren vatandaşlar, iki salonu da tamamen doldurdu. Programda konuşan Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim, "Eşler arası iletişimin birinci maddesi; eleştiri, şikayet, kıyaslama, geçmişi gündeme getirme, başa kakmak ve küslük yok. Bunları hayatınızdan çıkardığınızda göreceksiniz ki hayatınızdaki iletişim çok daha güzel olacak. Elbette sıkıntı duyduğunuz durumlar, daha iyi olacağını düşündüğünüz konular, itirazlarınız olacaktır. Ama bunu savaşır gibi konuşmadan yapın" dedi.

"BİZ, AİLEDE İYİ OLACAĞIZ"

"Bir insanın kalitesi ailede nasıl yaşadığıyla belli olur" diyen Erdim, "Bizim ahlakımızın, dindarlığımızın evde ortaya çıkması lazım. Sabrımızın, şefkatimizin, merhametimizin evde ortaya çıkması lazım. Evde ortaya çıkan, bizimle her yere gelir. Ahlak olan, benimle her yere gidendir, benimle var olandır. Dolayısıyla biz, ailede iyi olacağız. Biz, ailede sabırlı, anlayışlı, sevgi dolu, şefkatli, muhabbetli olacağız" ifadelerini kullandı.

"ANLAYIŞLI OLMAKTIR ASLOLAN, ANLAYIŞ BEKLEMEK DEĞİL"

İyilik ve mutluluk için tavsiyelerde bulunan Erdim, "Kendiniz için bir iyilik yapmak istiyorsanız eşinizle iyi geçinin, eşiniz için bir iyilik yapmak istiyorsanız eşinizle iyi geçinin, çocuklarınız için bir iyilik yapmak istiyorsanız eşinizle iyi geçinin, dünyanız ve ahiretiniz için bir iyilik yapmak istiyorsanız eşinizle iyi geçinin. Biz hanımefendiler, iyilikte önde gitmeyi hak ediyoruz. Ben iyilik yaptıkça kendimi güçlendiriyorum. Ben adım atmayı neden terk edeyim. Şunu zihninize kodlamanızı tavsiye ediyorum: Sevmektir aslolan, sevilmek değil. Anlayışlı olmaktır aslolan, anlayış beklemek değil. Adım atmaktır aslolan, adım atılmasını beklemek değil" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153