banner171

Ünlü edebiyatçı intihar etti

'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan, Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar etti. Metin Kaçan'ın intiharını sanatçı ağabeyi Hasan Kaçan da doğruladı.

Ünlü edebiyatçı intihar etti
 Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çengelköy Polis Merkezi'ne gelen bir taksi şoförü, 5 Ocak Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Esenler'de aracına müşteri olarak binen bir kişinin Üsküdar'a gitmek istediğini söylediğini anlattı.
Taksici, sohbet sırasında müşterisinin kendisine, yazar Metin Kaçan olduğunu ve Üsküdar'daki evine gideceğini söylediğini kaydetti.


Boğaziçi Köprüsü'ne girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamasını isteyen müşterinin, cüzdanını araçta bıraktıktan sonra inerek köprüden atladığını anlatan taksicinin, müdahale etme şansı bulamadığını aktardığı belirtildi.

Olayın, Metin Kaçan'ın ailesine bildirildiği ve cüzdanın incelemeye alındığı öğrenildi.

-Aile, olayı doğruladı-

Metin Kaçan'ın ailesi de olayı doğruladı. Kaçan'ın ağabeyi, karikatürist, yapımcı ve oyuncu Hasan Kaçan'ın asistanı Sebile Yılmaz, Metin Kaçan'ın cumartesi akşamı taksiden inerek köprüden atladığını söyledi.

Taksicinin, olaydan sonra karakola giderek Metin Kaçan'a ait cüzdanı bıraktığını anlatan Yılmaz, taksi şoförünün olaya ilişkin ifade verdiğini kaydetti.

Yılmaz, cüzdandaki Metin Kaçan'a ait kimlikten yola çıkılarak, taksi sürücüsünün araçtaki müşterinin Kaçan olduğunu doğruladığını aktardı.

İhbar geldiğinden beri arama yapıldığını, ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşılamadığını vurgulayan Yılmaz, bugün kar yağışı dolayısıyla çalışmalara ara verildiğini, hava şartlarının elverişli olması halinde yarın aramalara devam edilmesinin beklendiğini söyledi.


1961 yılında İncesu Kayseri'de dünyaya gelen Metin Kaçan, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı.

İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. 1996 yılında, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlandı. Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında ödüle layık gördüldü. Ağır Roman, 2003 yılında Fransızca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlandı. Metin Kaçan, Ağır Roman'ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı.

Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmasından bir yıl sonra Almanca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlanan Kaçan, 9 yazar 9 öykü başlığıyla yayınlanan öykü antolojisi Yalancı Öyküler'in kadrosunda da yer aldı. Karikatürist, sinema oyuncusu ve yapımcı Hasan Kaçan'ın kardeşi olan Metin Kaçan'ın eserleri şöyle; Ağır Roman, Fındık Sekiz, Harman Kaplan, Cervantes'in Yeğeni, Yalancı Öyküler, Adalara 
Vapur..

erol köse ‏@drerolkose
Metin Kacan intiharini menajeri beni arayip yalanlamami istedi ancak onun da haberi olmadigi ortaya cikti koprude intihar etmis ! Çok acı!

Neslihan Yargıcı ‏@NeslihanYargici
Metin Kacan, sahsen tanimam. Uzuldum. Kimbilir nasil bir dunyasi vardi ? Yakinlarina Allah sabir versin....

Ceyhun Yılmaz ‏@ceyhunyilmaz
Ah Metin Kaçan... Kabul etmeseydin bu mağlubiyeti... İntihar etti. 

Ayça Şen ‏@aycasenbaskan
şu an duydum. metin kaçan! ah be abi... boğaz köprüsü bundan sonra boğaz düğümü köprüsü. ah be abiii........................................

küçük İskender ‏@kucukiskender
Metin Kaçan, hoşçakal dostum. madde mi ağır, mana mı: düşünmek yine bize kaldı.

İpek Özlem Turhan ‏@ipekTo
Metin Kaçan'ı sevip sevmemek ayrı bir mesele de Türk edebiyatın büyük kaybına üzülmemek imkansız...

Ömür Yılmaz ‏@OmurYilmazz
Gün içinde duyduğum ikinci intihar haberi (Metin Kaçan), Küçük İskender güzel özetlemiş: "Madde mi ağır, mana mı: düşünmek yine bize kaldı"

Armagan çaglayan ‏@Armagan_caglaya
Roman simdi cok daha fazla agirlasti..... Nur icinde yat Metin Kacan...

Günay Aslan ‏@GunayAslan1
'Ölümü tozpembe görmeyenin kalbinde bir renkkörlüğü vardır..!' Metin Kaçan'ın anısına...

e.e ‏@ersanece
"Gercekligi iliklerinde hisseden adamlar için zordur yaşamak. Metin Kacan da o adamlardandi."

Ersoy Dede ‏@ersoydede
Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı'nın bir iftira sonucu hayatları karartıldı. O travmayı ikisi de 20 yıldır atlatamamıştı. Metin Kaçan bir değerdi

Onur Koçyiğit ‏@kocyigitonur
Bizim toplumumuzda ölene söveni dövmek sevaptır, Metin Kaçan gitmiş, uğurlar ola. G. K. hala hatırımızdadır.

jaska__ ‏@jaska__
"Ağır" olan her kafada yer eder biraz o "madde mi ağır mana mı?" sorusu... Ah be Metin Kaçan "hepsi ağır" di mi :(((

Başar Başaran ‏@nobasaran
'tüm dünyada benim anladığım edebiyat kayboluyor' demişti..sadece edebiyat mı....metin kaçan'ı düşündüğümde boğazım düğümleniyor..







Star

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2013, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153