banner171

Geleneksel tıbbın günümüz mimarı;Ahmet Maranki İle Röportaj

Geleneksel tıbbın günümüz mimarı: Prof. Dr. Ahmet Maranki İle Röportaj

Geleneksel tıbbın günümüz mimarı;Ahmet Maranki İle Röportaj
 Tarih 23 Kasım Pazar, yer Topkapı ASKON binası.  Davet üzerine katıldığım bir programda Prof. Dr. Ahmet Maranki hocamın “Sağlıklı yaşam” konferansını da izleme fırsatı buldum.

Birçok konu da haklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü günümüzün temel sorunlarının başında doğru ve sağlıklı beslenmede toplum olarak zafiyetlerimizin olduğu bir kesin.

Prof. Dr. Ahmet Maranki, hayatın her alanında olgunluğa erişmiş günümüz lokman hekiminin, tarihten gelenle günümüz bilimini harmanlayarak ürettiği, içine bir tutam sevgi katarak insanlığa sunduğu “Hizmet hapı” üreticisi sanki.

Program sonun da kendisine GPHaber okurları için röportaj yapma talebimizi ilettiğimde olur cevabı alınca dinleme cihazımızın record düğmesine basıyoruz.

Bitkilerin ve Kozmik bilimin efendisi Prof. Dr. Ahmet Maranki ile yaptığımız söyleşiyi takdimimizdir. Sağlık olsun diye…

·        Bağışıklık sisteminin zayıf olmasının nedenleri nelerdir?

Bağışıklık sisteminin zayıf olmasının en büyük nedeni yediğimiz gıdalardan başlayarak uzun bir süreçten bahsedebiliriz. GDO'lu gıdalar, gübreler, çevre faktörleri, antibiyotik-ağrı kesicilerin doğru kullanılmaması, insanın belirli dönemlerde “riyazat” yani “Beden Temizliği ve Arınma Yapmamasının da etkisi büyüktür. Yılda bir defada olsa kendinize bir hafta ayırarak, ayın hareketlerine göre beden temizliği yapmalısınız.

·        Kaynaktan gelen suyu kullanmamız gerektiğini belirtiyorsunuz ama bu özellikle şehir hayatında neredeyse imkânsız. Tükettiğimiz sularda plastik şişe ve damacanalarda oluyor. İçtiğimiz sularda neye dikkat etmeliyiz?

İnsanlar çevreyi kirlettiler. Bunların başında “zehir” saçan deterjanlar, temizlik ve hijyen malzemeleri gelmektedir. Suyu kirletiyor, havayı kirletiyor, insanı hasta etmeye yetiyor. Ayrıca şehir sularının çoğuna “klor v.b.” maddeler konuluyor. Bunlar içtiğimiz suları kirletmek için sebeplerden birisidir. Üstüne üstlük insanların büyük şehirlerde tükettiği sular “plastik” şişelere konuluyor. Oysa plastik şişelerin üzerinde dünya sağlık örgütünün belirttiği pH değerleri yazılmış. Büyük ihtimalle bu oran suyun plastiğe girmeden önceki halidir. Lakin plastiğin kötü enerjisi suyu kirletmeye yetiyor da artıyor... Biz kesinlikle hazır sular yerine, şehir şebeke suyunu öneriyoruz. Bunun doğru olduğunu eczanelerden alacağınız pH çubuğuyla da kendiniz test edebilirsiniz. Su arıtma cihazlarını da önermiyoruz.

Röportaj'ın Devamı İçin Lütfen Linki Tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153