banner171

Şair Nurullah Genç’i Anarken Düşündüklerim…

Son devir önemli şairlerimizden yazar ve bilim adamı Nurullah Genç, ilçemiz güzide okullarından Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde anıldı. Mahrem ve Münzevi isimli şiir dinletisinde okulun edebiyat öğretmenleri çok güzel bir program hazırlamışlar. Davetli olarak gittiğimiz programı ilgiyle sonuna kadar izledik. Okulun edebiyat öğretmenleri güzel şiirler seçmişler, gençlerimiz de bu şiirleri çok güzel bir şekilde icra ettiler. Seçkin davetlilerin de katılımıyla programda duygulu saatler geçirdik.


Nurullah Genç, ismini ilk kez 1978 yılında Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Komitesi olarak Hicri 1400.yıl münasebetiyle Türkiye çapında düzenlediğimiz Liseler Arası Şiir Yarışması’nda duydum. O zaman ben de âcizane bu komitenin başkanıydım. Yarışmanın katılımcılarından biri olan Nurullah Genç, Hicret adlı şiiriyle birinci olmuştu. O zaman Erzurum İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olan şairimiz, sonraları üniversite tahsili yaparak bugün bilim adamı olarak hizmetine devam ediyor. Hala şiirle ve sanatla çok yakından ilgileniyor. Şairimiz bu şiirle kalmamış sonraları yazdığı Yağmur isimli naat ile de Türkiye ve dünya çapında üne kavuşmuştur.


Bu program bana bu okulun kuruluş yıllarına götürdü. 1977 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuz o zamanlar Küçükköy Şakir Zümre Caddesi'nde küçük bir binada eğitime başlamıştı. Vefa Poyraz Lisesinde Din Dersi ve Ahlak Bilgisi hocamız olan Mustafa Akıncı bu okula geçerek bu okulun kurucu müdürü olarak görevlendirilmişti. Burada hocamı birkaç kere ziyaret etmek de nasip olmuştu. 


Daha sonra bölgemizin kanaat önderlerinden İnsanlığa Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir’in Din Eğitimi Genel Müdürü olduğu dönemde şimdiki yerine temel atıldığı günü hatırladım. 12 Eylül’ün üzerimizden tank gibi geçtiği bizim de hayır dediğimiz 1982 Anayasasının kabul edildiği günlerden sonra görece başlayan serbestlik döneminde ANAP’ın Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler’in de katıldığı törenle temelinin atıldığı günü hatırladım. 


Şimdi Ak Parti Grup Başkan Vekili M.Emin Akbaşoğlu’nun babası Bayram amcanın bu okula yaptığı hizmetleri ve Ümmü Gülsüm kızımı rica minnet okula yazdırdığım günleri hatırladım. O yıl okul açılışına gelmiş törenlerin yapılmasını ve sınıfların belli olmasını beklerken hiç hayal dahi edemeyeceğim biri ile karşılaştım. Vefa Poyraz Lisesine 1977 yılında dışardan gelerek kaydolan Dev-Yolcu Yasin ile karşılaştım. Yasin okula geldiğinde yaşı bizden bir iki yaş büyük olmasına rağmen Dev-Yol tarafından görevlendirilerek gelmiş ve birinci sınıfa kaydolmuştu. O yıla kadar okulumuzda herhangi bir olay olmamıştı. Okulda birçok olay çıkaran, beni arkadaşları ile Milli Türk Talebe Birliği’ne gidiyorum diye döven, bu yüzden hapse bile giren Yasin uslanmış, tevbe etmiş ve ehli tarik olmuştu. Ve Yasin de oğlunu bu okula yazdırmıştı.


Şiir Dinletisi için gittiğimiz programda birçok dostumla da görüşme fırsatı oldu. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Gaziosmanpaşa Anadolu Gençlik Derneği’nin eski yeni başkanları, Mehmet Koç-1, Mehmet Koç-2 ve yeni başkanımız Ali İhsan Er, okulun müdürü Fatih Yıldız, programı düzenleyen İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar görüştüm. Dostum ve siyasetten arkadaşımız Celal Eroğlu’nun öğretmen kızları ile tanışma fırsatı buldum. 


Bizleri unutmayan ve bu programlardan haberdar eden Kerem Akpınar kardeşime bir kere daha teşekkürü bir borç bilirim. 

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153