banner171

ŞİRKET İÇİ İLETİŞİM...

Yetersiz, donanımsız, tecrübesiz kişiler personel yönettiğinde onlara baskı uygulamanın bir yöntem olabileceğini düşünür. Bunu yapmaktaki amaçları yetersizliklerinin sorgulanmasının önüne geçmektir.

 Dikkat edin şirketinizde en az bir tane agresif yönetici bulunur ve genellikle ona yanaşmayı kimse istemez. Bu insanlar kindardır ve bulaştığınızda size çetin bir süreç yaşatırlar.

 

Başka bir grup yetersiz, donanımsız ve tecrübesiz yöneticiler ise karakter olarak baskı uygulayamadıkları için yönetimden onay almadan kendilerine bağlı çalışanlara birtakım vaatlerde bulunur. Olmadık terfiler veya maaş zamlarından bahsederek çalışanlara umut satar ancak işler istediği gibi sonuçlanmadığında sorumluluğu üst yönetime atar. Çalışanlar üst yönetime her zaman ulaşamadıkları ve bu durumu sorgulayamadıkları için bu yöneticiler iki arada bir derede maçı idare etmeye çalışır. Çalışanların üst yönetime güveni azalır ve genellikle bu yöneticiler yüzünden birçok yetenekli çalışan işten ayrılmak zorunda kalır.

 

İş yerlerindeki en büyük tehlike ise bir grup yöneticinin bilinçli ya da bilinçsiz ortak menfaatlerinin oluşturduğu bir nevi çeteleşme içerisine girerek şirket içindeki gelişme ve ilerlemeye engel olmasıdır. Burada pirincin içindeki beyaz taş sorunu vardır ki bu anlaşılması oldukça zor bir durumdur. Defalarca toplantı yapmanıza rağmen işleriniz ilerlemiyorsa muhtemelen sorun budur.

 

Şirket sahiplerinin veya sorumlu genel müdürlerin gerek insan kaynakları vasıtasıyla gerekse çalışanların fikirlerini dinleyebildiği ortak çalışma platformlarıyla tüm çalışanlarının sorunlarını bilmesi ve bu tip yöneticilere dur demesi gerekir. Aksi halde o şirkette kimse adaletten ve sahiplenmeden bahsedemez. Bu şirketler gemisini yürütebilen için güzel şirket, bir şeyler yapıp ilerlemek isteyenler için berbat bir şirket olmaktan öteye geçemez.

 

Hiçbir şirket kişilerin var olup olmamasıyla ayakta durmamalıdır. İnsanlar gelir geçer ama şirket faaliyetleri uzun süreler devam eder. Sadakat menfaatin bittiği yere kadardır. Çok sadakatin hemen yanı başında ihanet bulunur. Şirketlerin çalışanlarından sadakat bekleme hakkı yoktur ancak sahiplenme beklemek en doğal hakkıdır.

 

Bu durumları karşılıklı olarak iyi yönetebilmenin tek çaresi şirket içi açık iletişim kanallarının var olmasıdır.

 

Saygılarımla...

 

İsmail Selalmaz

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153