banner171

SİYASET YÜREK İSTER

Merhaba dostlar

Malumunuz 11 Nisan’da 24.Dönem TBMM Milletvekili Aday Listeleri açıklanarak YSK’ya bildirildi. Süreç boyunca siyasi partilere 15.000’e yakın isim başvurdu milletvekili olabilmek adına. Bu kadar çok hizmet sevdalısı görmek hoşuma gitmedi değil. Benim düşüncem bellidir, sadece hizmet aşkı ile bu yola baş koyan insanlarımız olsun isterim her zaman. Muhalefet partileri olan CHP ve MHP’ye olan başvurular ile kıyaslarsak, siyasi iktidarı elinde bulunduran AK Parti’ye rekor sayıda başvuru gelmesi elbette ki normal karşılanmalı.

Başbakan Erdoğan, Mimar Sinan’a atıfta bulunarak, 12 Haziran seçimlerinin artık “USTALIK” dönemini içereceğini belirtti. Büyük usta Koca Sinan, çıraklık dönemi diye addettiği zaman diliminde Şehzade Camii, Kalfalık diye tabir ettiği dönemde Süleymaniye Camii ve Ustalık olarak isimlendirdiği dönemde ise Selimiye Camii’ni inşa ederek, muhteşem eserlerini günümüze kadar ulaştırabildi. Gidenleriniz bilir, Edirne’de bulunan Selimiye Camii, gerçekten Ustalık dönemini hak edecek bir mimari yapıdadır. İşte Erdoğan, artık devlet yönetiminde tecrübe sahibi olduklarını belirterek Ustalık dönemi için vatandaşlardan bir kere daha icazet istemekte. Bunda da haksız değil kanaatimce. Cumhuriyet tarihi boyunca yapıl(a)mayan bir çok hizmet, 7 yıllık Ak Parti iktidarı zamanında hayata geçti. Sadece bunları yazmak istesek haftalarca köşemizin konusu belli olmuş olur. Ayrıca zaten seçim dönemi boyunca da Ak Parti teşkilatları zannediyorum sık sık hatırlatmada bulunacaklardır iktidarda bulundukları sürede yapılan hizmetleri.

Gelgelelim, izah etmeye çalıştığımız nokta milletin vekilliğine talip olanların gerçekten bu işi ne kadar ve ne amaçla istedikleridir. Vatandaşa hizmet yolunun geçtiği TBMM’de, umuyorum bu işi layıkı ile yerine getirebilecek insanlar görev alsınlar. Liderleri yada başka birileri istedi diye değil, vatandaş istedi diye kararların altına imza atsınlar, yada Genel Kurul’a tasarı sunsunlar. Bu söylediğim tüm partiler için geçerli.

Siyaset yürek ister dedik, çünkü siyaset insanlara hizmet etme yollarından belki de en önemlisidir. Başka bir amacı olamaz, olmamalı. Bu yüzden tekrar etmekte yarar görüyorum, amaçları her ne olursa olsun bir kere o Mecliste yer aldıktan sonra girecekleri vebal çok büyük olacak. Bu vebalin altından kalkmak da her babayiğitin harcı değil. İnşallah Parti organları, bu adayları belirlerken saydığım kıstaslara dikkat etmişlerdir. 7 senede yapılan icraatların on mislisi, ehil kişilerin elinde 5 senede de yapılamaması için bir neden yok. Biz ise seçmenler olarak bugüne kadar adaya değil partiye oy verme geleneğinden bir türlü uzaklaşamadık. Nihayetinde %10 seçim barajının da parti tercihlerinde etkisi çok büyük. Sevdiği , tanıdığı , düşüncelerini beğendiği bir adayın partisi barajı aşamayacaksa oyum boşa gitmesin korkusu hakim. İş olacağına varır, şunun şurasında 12 Haziran’a ne kaldı..

NOT: Bu vesile ile, bir önceki yazımızda bahsettiğimiz GENÇ ADAY ADAYLARINDAN , birlikte görev yaptığım arkadaşlarım Ahmet Yıldız ve Nadir Uzun, Ak Parti 24. Dönem Milletvekili Adayı olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum.

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153