banner171

CHP liderinden terörü bitirme formülü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırılarıyla ve MGK toplantısıyla ilgili açıklama yaptı

CHP liderinden terörü bitirme formülü!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde sıklıkla yaşanan terör olayları ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararlarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde sık sık yaşanan şehit haberleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunun Kemal Kılıçdaroğlu, ''Efendim askere silah verdik. Gitsin önlesin. Olmuyor, çözülmüyor. Terör olayını siyasetçinin oturup masaya yatırması , tek başına siyasetçi de değil, sosyolog, akademisyen, dışişlerinden bürokratlar gelecek, masaya yatıracaklar. Bu olay sadece silahla çözülecek olay olmaktan çıkmıştır." dedi.

"DAĞA DEĞİL ŞEHİRE BAKIN"

ABD, Irak'a gelmeden önce ordunun girip orada bir güvenlik hattı oluşturması gerektiğini ve bunu söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "O zaman dinlemediler, ABD geldi Irak'a girdi, buyrun güvenlik hattı oluşturabiliyor musunuz? Halbuki biz zamanında oluştursaydık, birisinin toprağını işgal etmek için değil, yeri geldiğinde terör bittiğinde oradan çekilecektik. O bölgede terörle mücadele etmek kolay değildir. Sizin yeriniz belli, bir tepede karakol ama terör örgütü mensuplarının yeri belli değil ki. Yani siz görünen hedefsiniz, o görünmeyen saldırgan. Şimdi biz PKK'yı dağda arıyoruz değil mi? Hayır efendim şehirde artık PKK, ne dağı. Gidin o bölgeyi görün, sorun düşündüğümüzden çok daha büyük bir sorun.'' şeklinde konuştu.

"MGK ÇÖZÜM OLMADI"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin MGK toplantısında alınan kararları hatırlatması üzerine MGK'nın şimdiye kadar bir çözüm üretmediğni vurgulayan Kılıçdaroğlu,''Nice kararlar alındı, 30 yıldır kararlar alınıyor. Karar alınmış eyvallah, biraz daha karar alınsın, bakalım ne olacak. Olay MGK'nın alacağı kararlarla çözülecek olsaydı, bugüne kadar çoktan çözülürdü'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin MGK'daki oturma düzenine ilişkin soru üzerine ise, ''Oturma düzeni bizim için çok önemli değil. Şöyle oturmuş, böyle oturmuş. O başta oturmuş, diğeri arka tarafta oturmuş. Bizim için şu önemli, Türkiye bugün çok ciddi sorunla karşı karşıyadır." açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153