banner171

Beşiktaş zorlu Karabükspor virajından lider çıktı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda karşılaştığı Karabükspor'u 2-1 yenmeyi başardı.

Beşiktaş zorlu Karabükspor virajından lider çıktı
 Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Beşiktaş ile Karabükspor karşı karşıya geldi. DR. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı mücadele 2-1 konuk ekip Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

DEMBA BA ŞOV YAPTI

Beşiktaş'a kritik galibiyeti getiren golleri 53 ve 55. dakikalarda Demba Ba'dan gelirken, Karabükspor'un tek sayısını 83'te Musa Çağıran kaydetti. Beşiktaş'ın iki golünde de asistleri Arjantinli yıldız Jose Sosa yaptı.

LİDERLİĞİ GERİ ALDI

Aldığı bu galibiyetle ligde puanını 23'e yükselten Beşiktaş liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri alırken, Karabükspor 8 puanda kaldı. Sor Toto Süper Lig 12. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor'la karşılaşacak, Karabükspor ise deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

Maçtan önemli anlar:

İLK TEHLİKELİ ATAK KARABÜK'TEN

2' Karabükspor orta alandan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

7' Mücadele oldukça düşük bir tempoda başladı. Topla daha fazla oynayan taraf Beşiktaş.

BEŞİKTAŞ TEHLİKELİ GELDİ

13' Jose Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Ersan Gülüm'ün kafayla vurduğu top yandan dışarı çıktı.

25' Beşiktaş'ın ani gelişen atağında Gökhan Töre savunmanın arkasına mükemmel bir pas attı. Demba Ba gelen topa bekletmeden vurdu top yandan dışarı çıktı. Hakem ofsayt kararı verdi.

KARABÜK GOLE ÇOK YAKLAŞTI

29' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Traore'nin ceza alanına ortasında Akpala'nın kafa vuruşunda Franco'ya çarpan top son anda kornere gitti. İkinci kez kullanılan korneri Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.


36' Savunmanın arkasına uzun atılan topa Demba Ba'dan önce K.Karabükspor kalecisi müdahale etti ve topu taca yolladı.


İlk yarı sonucu: K.Karabükspor 0-0 Beşiktaş

İKİNCİ YARIYA KARABÜKSPOR ETKİLİ BAŞLADI

47' Sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Tanju'nun ceza alanına ortasında Akpala'yı aşan top Cenk'te kaldı.

SOSA VERDİ DEMBA BA ATTI

53' GOLLLLL...Rakip savunma arkasına sarkan Demba Ba'ya atılan ara pasında Demba Ba topu aldı ve ceza alanına girer girmez düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

DEMBA BA 2'LEDİ

55' GOOLLL...Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Gökhan'ın pasında topla buluşan Sosa'nın ceza alanına etkili ortasında Demba Ba, etkili bir kafa vuruşuyla topu ikinci kez ağlara gönderdi. Asist yine Sosa'dan gol Demba Ba'dan.

DEMBA BA 3.GOLE ÇOK YAKLAŞTI

62' Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Demba Ba, kaleciyi geçti ama vuruşunda Emre topu kornere gönderdi.

HAKEM KARABÜK'ÜN GOLÜNÜ OFSAYT DİYE İPTAL ETTİ

64' Sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Yiğit'in pasında Traore topu sert bir şutla ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

KARABÜK SAVUNMASI 3. GOLÜ ENGELLEDİ

70' Kerim ve Demba Ba savunma arkasına güzel sarktılar. Gökhan'ın pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Kerim'in Demba Ba'ya pasında son anda Mabiala araya girerek topu kornere gönderdi

75' Gelişen Beşiktaş atağında rakip yarı alanın ilk metrelerinden sol iç koridorda topla buluşan Sosa, Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve Emre Güngör sarı kart gördü.

80' Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Erdem'in ceza alanına yerden ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

MUSA FARKI 1'E İNDİRDİ

83' GOOLLL...Gelişen Karabükspor atağında ceza alanına gönderilen uzun topu sağ çaprazda son çizgi yakınlarında kontrol eden Kumbela, kale sahasına topu çevirdi ve savunmanın büyük hatasında boşta kalan topa Musa çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

90' Kullanılan serbest vuruşta Erdem'in sağ alt köşeye sert gönderdiği topu Cenk son anda çelmeyi başardı.

PEKTEMEK KIRMIZI KART GÖRDÜ

90+4' Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek, orta alanda Viola'ya yaptığı çok sert faulden sonra kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

MAÇ SONUCU: K.KARABÜKSPOR 1-2 BEŞİKTAŞ 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153