banner171

İzlanda Türkiye Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda?

EURO 2016'da Türkiye, A Grubu elemelerindeki ilk maçına İzlanda karşısına çıkıyor.

İzlanda Türkiye Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda?
 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını 9 Eylül Salı günü TSİ 21.45'te İzlanda ile yapacak. En son 2008'de katıldığımız ve yarı final oynadığımız Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, bu kez ev sahipliğini bir oyla kaçırdığı turnuva için yola çıkıyor. Fatih Terim ve öğrencileri Euro 2016'ya doğrudan katılma yolundaki ilk engel olan İzlanda maçına hazırlanıyor. 

İSKOÇYA KAMPINDAKİ SON ANTRENMAN

Tüm futbolcuların katıldığı antrenman dar alanda paslaşma ile başladı. Daha sonra taktik bölümünde Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim futbolcularına yarı sahada çift kale maç yaptırdı. Çalışmayı zaman zaman kesen Terim futbolcularına uyarılarda bulundu. Antrenmanın son bölümünde duran top çalışması yapılırken, her iki kanattan yapılan serbest atışlarla forvet hattı İzlanda karşılaşmasına hazırlandı.

20 DAKİKASI AÇIK ANTRENMAN TERİM'İN İSTEĞİ ÜZERİNE TAMAMEN AÇILDI

İskoçya'da yapılan son antrenmanın 20 dakikası basına ve taraftarlara açık olacağı bildirilmişti. Ancak Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim uzaklardan gelen Türk taraftarları kırmamak adına çalışmayı basına ve taraftarlara olmak üzere tamamen açtı. Taraftarlar zaman zaman Terim ve futbolcular lehine tezahürat yaparken, antrenman sonunda Terim ve futbolcularla fotoğraf çektirmek için yoğun çaba sarf ettiler.

MAÇ BİLGİLERİ 

Tarih: 9 Eylül Salı

Maç: İzlanda Türkiye 

Saat: 21.45

Yayın: Show Tv

ADAY KADRO

Türkiye'nin İzlanda ile oynanacak karşılaşma için bu ülkeye gidecek olan kadrosu şu oyunculardan oluşuyor. Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Mert Günok, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Hakan Balta, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Tarık Çamdal, Olcan Adın (Galatasaray), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Ozan Tufan (Bursaspor), Arda Turan (Atletico Madrid), Ahmet İlhan Özek (Kardemir Karabükspor), Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne).

İKİ TAKIM ARASINDAKİ KARŞILAŞMALAR

Türkiye, İzlanda ile tarihinde 8. kez karşılaşacak. Daha önce yapılan 6'sı resmi 1'i özel toplam 7 maçta İzlanda 4 galibiyet elde ederken, Türkiye 1 maçı kazandı. 2 maç ise berabere bitti.

İlk olarak 1982 Dünya Kupası elemeleri karşılaşmasında karşı karşıya gelen takımlardan İzlanda, Türkiye'yi deplasmanda 3-1 yenmiş, 1 sene sonra evinde oynadığı maçı da 2-0 kazanmıştı.

7 sene sonra 1990 Dünya Kupası elemelerinde yeniden akrşılaşan iki takım ilk maçlarında İnönü Stadı'nda 1-1 berabere kalmış, 11 ay sonra İzlanda'daki maçı ise 2-1'le kazanan ev sahibi taraf olmuştu.

1991'de hazırlık maçı için İzlanda'da karşılaşan iki takımdan kazanan bu kez farkla yine İzlanda oluyordu: 5-0 Son olarak 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aynı gruba düşen iki takımdan Türkiye ilk maçı Ali Sam Yen'de 5-0 kazanıp Kuzey Avrupalı rakibine karşı ilk galibiyetini aldı. İzlanda'daki karşılaşma ise golsüz berabere bitmişti.

DANİMARKA KARŞISINDA SON PROVA

EURO 2016 elemeleri öncesin son hazırlık maçında A Milli Takım, deplasmanda Danimarka ile karşılaştı. Mücadele ay-yıldızlıların 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

STAT: TRE-FOR Park

HAKEMLER: Milorad Mazic xx, Milovan Ristic xx, Dalibor Djurdjevic xx

DANİMARKA: Schmeichel xx, Agger xx (Andreasen dk. 46 xx), Ankersen xx (Wass dk. 84 x), Boilesen xx (Kusk dk. 46 xx), Bjelland xx, Schöne xx, Höjbjerg xxx, Eriksen xx (Knudsen dk. 46 xx), Kvist xx, Kahlenberg xx (Vibe dk. 64 xx), Bendtner xx (Cornelius dk. 63 xx)

YEDEKLER: Larsen, Andersen, Kjaer, Würtz, Krohn-Dehli, Poulsen

TEKNİK DİREKTÖR: Morten Olsen

TÜRKİYE: Onur xx, Ersan xx, Caner xx (İsmail dk. 89 ?), Ömer xx, Gökhan xx, Olcay xx (Arda dk. 68 xx), Oğuzhan xx (Emre dk. 46 xx), Ahmet İlhan xx (Olcan dk. 46 xx), Selçuk xx (Ozan dk. 76 xx), Mehmet xx, Burak xx (Mustafa Pektemek dk. 71 xx)

YEDEKLER: Volkan Babacan, Mert, Semih, Tarık, Hakan Balta, Hakan, Mevlüt

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GOLLER: Agger (dk. 35 Pen.) (Danimarka), Olcay (dk. 55), Ozan (dk. 90+2) (Türkiye)

SARI KART: Ersan (Türkiye)

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153