banner171

Öztürk'e sert tepki !

Demirören’i istifaya çağıracağını açıklayan Öztürk’e, Süper Lig kulüp başkanları çok sert tepki gösterdi.

Öztürk'e sert tepki !

Yıldırım Demirören’i istifaya çağıracağını açıklayan Adnan Öztürk’e, Süper Lig kulüp başkanları çok sert tepki gösterdi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün GS TV'ye yaptığı açıklamalarda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet edeceğini söylemesi, vakıf üyesi diğer başkanların tepkisini çekti... Vatan'ın haberine göre, Öztürk'ün, şu an şarampolden aşağı yuvarlanmak üzere olan futbolumuzda durmadan çözüm arayan Demirören'le görüşmeden ve hiçbir şey bilmeden yaptığı bu açıklamaya Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, "Adnan beyin istemesiyle istifa olmaz. Sayın Yıldırım Demirören hepimizin oylarıyla o makama seçildi. Seçimle gelen seçimle gider. Bu tür bireysel yaklaşımları doğru bulmuyorum" ifadesiyle yanıt verdi.

'BU SÜRECİ ZORA SOKMAK'

Adnan Öztürk'ün bu sözlerine tepki bir iki kulüp değildi.. F.Bahçe de başkanvekili Nihat Özdemir aracılığıyla "Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başknı Yıldırım Demirören 18 kulübün oylarıyla seçildi. Yani onu biz, bir anlamda G.Saray seçti.. İstifa çağrısı, vakfın ruhuna aykırı. Görüş ayrılığı her zaman olur, bizim kulübümüzde de oluyor.. Ancak sayın Yıldırım Demirören çok önemli sınavlardan başarıyla geçti. Tüm kulüplerin tam desteğini aldı. G.Saray toplantıda her karara uyuyor, sonra çıkıp medyaya gürlüyor. Şu an Adnan Öztürk'ün yaptığı süreci zora sokmaktır" diye konuştu.



'AYSAL'DAN DUYMADIK'Kayserispor Başkanı Recep Mamur ise "Bu tür polemikler çok yanlış. Eğer fikir ayrılığı varsa aynı masada oturulur tartışılır. Basın yoluyla bu tür polemikler hoş değil.. Tribüne oynamaya gerek yok. Adnan Öztürk'ün düşüncesi kişisel, genelleme yapamayız. Ünal Aysal'dan böyle bir şey duymadık sonuçta" ifadelerini kullandı.

Son olarak görüş veren Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu da, "Bu sözler G.Saray'ı değil, Adnan Öztürk'ü ilgilendirir. 26 Ocak'ta Yıldırım Demirören, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a güven oyu çağrısında bulunurken kişisel olarak bir çağrı yaptığını söylemişti zaten. Onun yaptığı da bence aynı o zaman" yorumunda bulundu.



Adnan Öztürk ne demişti?Öztürk'ün GS TV'ye açıklamaları şöyle olmuştu: "Ankara'daki genel kurulda Kulüpler Birliği, 'Yargıyı bekleyelim, UEFA bizi sıkıştıramaz, sıkıştırırsa da kavga ederiz. Gerekirse de kimse Avrupa'ya gitmez' fikrini konuştu. Ben de söz aldım 'Türk futbolu Avrupa'da olmasın'ın konuşulduğu masada biz olamayız' dedim ve çektim gittim. Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören çıktı, Aydınlar ve ekibini istifaya davet etti.

Kulüplerin düşüncesini almadan Kulüpler Birliği adına çıkıp, istifa çağrısı yapamazsınız. Kulüpler Birliği Başkanı'nı istifaya davet edeceğim. Kulüpler Birliği'nin başkanı 'Gerekirse Avrupa'ya gitmeyelim' diyemez."



spor3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153