banner171

Portekiz basınının tuzağına düşmedi

Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Portekiz’de el üstünde tutuluyor.

Portekiz basınının tuzağına düşmedi
 Carlos Carvalhal’ı kahraman gibi karşılayan Bragalılar, hemşehrilerine sahip çıktı. Taraftar grupları, ne Carvalhal ne Portekizli futbolcular ne de Beşiktaş aleyhine kötü tezahüratta bulunmama sözü verdiler..

UEFA Avrupa Ligi’nde ülkesinin ve doğup büyüdüğü şehrin takımı Braga ile karşılaşacak olan Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Portekiz’de el üstünde tutuluyor. Hemşehrilerine sahip çıkan Braga takımının taraftar grupları da tecrübeli teknik adamı koruma altına aldı. Taraftarlar, karşılaşma boyunca ne Carvalhal’a, ne Portekizli oyunculara, ne de Beşiktaş aleyhine kötü tezahüratta bulunmama sözü verdi.

‘Her şey Kartal için’

Carvalhal ise dün maçın oynanacağı Municipal Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında Braga’nın doğduğu, büyüdüğü ve futbola başladığı yer olduğunu, ancak Beşiktaş için sahada olacağını söyledi, “En iyi skoru almak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Avrupa Ligi’nde kuralar çekildiğinde Braga’nn istediği takımlardan biri olmadığını kaydeden Portekizli hoca, “ Bazı takımlar vardır, çok fazla tanınmıyordur ve size ciddi rakip olabilirler. Braga da böyle bir takım. Özellikle son 3 sene iyi bir çıkış yaşadılar. İyi bir dönem geçiriyor. Bir çok maçını kaybetmeden bu noktaya kadar geldi. Aynı zamanda Beşiktaş da kısa süre öncesine kadar 15 maç yenilmeden oynamıştı” dedi.

Carvalhal, Portekizli basın mensuplarına seslenerek, “Üst üste 3 maç kaybettik. Portekiz’de bir ayda oynanan maçlar, Türkiye’de 1 haftada oynandı ve dinlenme şansımız olmadı” diye konuştu.
Kendisini ev sahibi olarak mı misafir olarak mı göreceğinin sorulması üzerine Carvalhal, “Beni tanıyanlar, benim ailemi bilenler, bizim ailemizin yaptığı görevi sonuna kadar hakkıyla yerine getirdiğini bilir. Sahaya çıktığımızda, ben ne kadar Braga taraftarını sevsem de yüzde yüz şekilde Beşiktaş olarak sahada olacağız ve bunu bu şekilde yaşayacağız” yanıtını verdi.
Portekizli çalıştırıcı Fenerbahçe maçının ikinci yarısından itibaren yeniden yükselişe geçtiklerini de savundu.

Carvalhal ile basın toplantısına katılan Quaresma ise “Gücümüzü sahaya yansıtıp kazanacağız. Olması gereken Quaresma gibi sahada olacağım” ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcular Braga’yı gezdilerBeşiktaşlı futbolcular, dünkü antrenman öncesinde şehir gezisi yaptı. Braga’da dolaşan ve yakınları için alışveriş yapan siyah-beyazlılar, Portekiz’i çok beğendiklerini dile getirerek, hocaları Carvalhal’in memleketi Braga’nın da çok şirin bir şehir olduğunu dile getirdiler.

Hugo Almeida oyuna gelmedi!

Hugo Almeida, Portekizli gazetecilerin oyununa gelmedi. Basın mensuplarının Beşiktaş’taki ödemelerle ilgili sorusuna sert çıkan siyah-beyazlı futbolcunun, “Buraya futbol oynamaya geldik. Sorunlar Türkiye’de kaldı” cevabını verdi. Almeida, muhabirlerin en çok ödemelerle ilgili sorularıyla karşılaştı. Mali konuların her kulübün sorunu olduğunun altını çizen Almeida, “Biz, elimizden gelen her şeyi ortaya koymak için sahaya çıkıyoruz. Bu tür soruların yeri burası değil” dedi.  Braga’yı yenmek için Portekiz’e geldiklerini hatırlatan Almeida, iki ayaklı karşılaşmalarda rövanşının önemli olduğunu ve İstanbul’a iyi bir skorla döneceklerini söyledi.

Jardim: Biz de az çok  tanıyoruz

Braga Teknik Deriktörü Leonardo Jardim, Beşiktaş ile güç bakımından bir farkları bulunmadığını söyledi. Jardim, Carvalhal’in Braga’yı iyi tanıdığının belirtilmesi üzerine, “Onun tanıması bizim için çok şey değiştirmez. Biz de az çok Türk futbolunu biliyoruz. Biz bu maçta oyunumuzu oynayıp gol atmak ve ikinci maç için avantaj elde etmek istiyoruz” diye konuştu. Jardim, teknik olarak yeterli kapasitelerinin bulunduğunu kaydederek, “Sahadan galip ayrılmak istiyoruz. Türk futbolunu tanıyoruz. Takımımın durumu yeterli ve takımıma güveniyorum” ifadesini kullandı. Maçın yerel saatle 17.30’da oynanacak olmasının seyirci sayısını etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine de Braga’nın teknik patronu, “Saatin erken olmasına rağmen, tribünler dolduracaktır” dedi.



Kaynak : //www.spor3.com/portekiz-basininin-tuzagina-dusmedi-1192774h.htm#ixzz1mLV4lZoc

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153