banner171

Ronaldo, Messi'yi geride bıraktı

Real Madrid, Ronaldo'un az bulduğu yıllık ücretini vergilerle birlikte 23 milyon Euro'ya çıkardı.

Ronaldo, Messi'yi geride bıraktı
Real Madrid'in Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz hafta 3 - 0 kazandıkları Granada karşılaşmasından sonra mutsuz olduğunu dile getirmişti. Yıllık 10 milyon euro kazanan ancak bu ücretten memnun olmayan Ronaldo, yıllık ücretinde iyileştirme yapılmasını talep etmişti. AS Gazetesi'nin haberine göre Real Madrid bu talebi dikkate aldı ve Ronaldo'un yıllık ücretini vergilerle birlikte 23 milyon Euro'ya çıkardı. Yıldız oyuncu, vergilerin çıkarılmasıyla yaklaşık 15 milyon euro alacak.

Bu krizin aşılması için Ronaldo'nun milli takım kampından dönmesini bekleyen ve yıldız oyuncuyla yaklaşık 2 saatlik bir toplantı yapan Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho, yıldız oyuncuya yıllık ücretinde artış garantisi verdi.

Mourinho'dan yıllık ücretinde artış garantisini alan Portekizli yıldız oyuncu, Facebook hayran sayfasından, "Sadece her maçımızdan galip ayrılmaya ve kazanabileceğimiz tüm kupaları kazanmaya odaklandım." şeklinde bir mesaj yayımladı.

Ronaldo'nun yaptığı 'ayrılık' açıklamasının ardından yapılan 30 bin kişilik ankette, taraftarların yüzde 86'sı Portekizli oyuncunun ayrılmasından yana oldukları yönünde fikir belirtmişti.

Ronaldo, kazandığı 10 milyon euroluk ücrete rağmen 'en çok kazanan futbolcular listesi'nde 6. sırada bulunuyor. Listenin ilk sırasında, Anzhi'de top koşturan Kamerunlu forvet Eto'o yer alıyor. Oyuncunun yıllık ücreti 20 milyon euro. İkinci sırada ise 14.5 milyon euro ile bu yıl Milan'dan PSG'ye transfer olan İbrahimovic var. Üçüncü sırada Manchester United'ın İngiliz forveti Wayne Rooney yer alıyor. Yıldız oyuncu yıllık 12.3 milyon euro ücret alıyor. Listenin 4. sırasında ise Çin pazarına açılan Fildişi Sahilli golcü Didier Drogba var. Bir önceki sezon Chelsea'nin UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmasında büyük emeği olan oyuncu, Çin'de yıllık 12 milyon euro kazanıyor. Drogba'nın ardından gelen oyuncu ise Messi. Arjantinli yıldız oyuncu yılda 10.5 milyon euro ile 5. sırada yer alıyor. Ronaldo ise aldığı 10 milyon euro ile bu beş yıldızın arkasında yer alıyor.Zaman


Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153