banner171

Şike soruşturmasında üçüncü dalga

Futbolda şike soruşturması kapsamında iki isim gözaltına alındı.

Şike soruşturmasında üçüncü dalga

Futbolda şike soruşturması kapsamında yürütülen operasyonda üçüncü dalga başladı.

Operasyon kapsamında bu sabah Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, eski hakem Zafer Önder İpek ve İBB'li futbolcu Can Arat ve Sivasspor Kalecisi Korcan Çelikay'ın ağabeyi İlhan Çelikay gözaltına alındı.

Öğlen saatlerinde ise Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar da ifade vermek için  adliyeye geldi. İfade vermesinin ardından Şakar serbest bırakıldı.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve diğer kişiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldikten sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek burada sağlık kontrolünden geçirilen Özaydınlı ile Fenerbahçe Futbol Takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat, eski hakem ve eski Gençlerbirliği Kulübü Genel Müdürü Zafer Önder İpek'in sağlık kontrolleri tamamlandı.

Özaydınlı ve diğer kişiler, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ÖZAYDINLI KONUŞMADI

Sabah saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelen Özaydınlı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İKİ KİŞİ İFADE VERDİ

Futbolda şike soruşturması kapsamında Ankaragücü kalecisi Stefan Senecky ve Uğur Uçar ifade verdiği öğrenildi.

Başkent temsilcisinin Slovak kalecisi Senecky ve geçen sezon Galatasaray'dan transfer edilen Uğur Uçar, ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

Bunun üzerine iki futbolcu da dün akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a gitti. Uğur Uçar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sabah uçakla tekrar Ankara'ya dönerek, takımının idmanına katılırken, kaleci Senecky'nin ise sorgusunun devam ettiği ifade edildi.

ŞAKAR DA EMNİYETTE

Nevzat Şakar, soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda 11 Temmuz'da gözaltına alınmış, 12 Temmuz'da rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Şakar, gözaltı süresinin dolmasının ardından 15 Temmuz'da hastaneden taburcu edilmişti. Taburcusunun ardından bugün adliyeye gelen Şakar, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

KORCAN'IN AĞABEY'İ EMNİYETTE

Daha önceki operasyonlarda tutuklanan Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay'ın ağabeyi de İlhan Çelikay'da ifade vermek için geldiği emniyette gözaltına alındı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153