banner171

Terim EURO 2016'da istediği rakibi açıkladı!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Katar ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

Terim EURO 2016'da istediği rakibi açıkladı!
 Abdullah bin Khalifa Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Terim, "Milli takımların enternasyonal seviyenin en önemli özelliği değişik futbol ekolleri ile oynamanız. Her ülkenin kendi felsefesi vardır. Değişik takımlarla oynamanın yararı vardır, ama ne olursa bizim takımızın her rakip karşısında ne yapacağı çok önemli. Kendi hatalarımızı göreceğiz. 7 tane maç oynadı bu çocuklar ve uçurumun kenarında oynadılar. Böyle bir oyuncu topluluğu bu 7 maçı hiç mağlup olmadan oynadılar. Bu yüzden bu maçta her türlü sonucu hoş karşılayacağım. Kaybetmeyi hiç sevmediğimi herkes bilir ama özellikle bu kadar baskı ve gerilimli maçları atlatmak kolay değil. O yüzden rahat bir maç oynamalarını bekliyorum. Tabii birkaç oyuncuyu da görürsem güzel olacak ama ciddiyetten hiçbir şekilde uzaklaşmayacağız" diye konuştu.

"Katar'a yenilirseniz sürpriz olarak değerlendirir misin?" şeklindeki soruya Terim, "Bu kadar kazanmış bir takım sürpriz olur. Oyunda her türlü sonuç olur, yanlış anlaşılmasın ama şu anki Türk Milli Takımı'nın yenilmesini sürpriz olarak değerlendiririm" yanıtını verdi.

"FRANSA İLE AÇILIŞ MAÇINI OYNAMAK İSTERİM"

Bir basın mensubunun "2016 Avrupa Şampiyonası'nda gruplar için aklınızdan geçen ülkeler var mı" sorusuna ise Fatih Terim, şu cevabı verdi: "Kafamda bir şey yok ama 12 Aralık yaklaştıkça herkesin aklında bir grup vardır. Başarılı takımlar arasında seçmek çok zor. Her takımın çok ciddi ve saygıdeğer olduğunu düşünüyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda hangi grupta olduğumuzu çok da önemsemiyorum. Türk Milli Takımı'nın her şampiyonada bulunması en büyük başarıdır. O festivalin içinde yer almalıyız. Bunu başardık. Şimdi orada mümkünse uzun vadeli bir rezervasyon yaparak sonuna kadar kalmak istiyoruz. Mümkünse 35 gün kalmak, yoksa en kötü 17 gün kalıyoruz zaten. Açılış maçını biz oynayalım isterim. 2,5-3 milyar insan bizi izlesin. Paris'te Fransa ile oynamak korkutucu olabilir ama mağlubiyet endişesi taşımadan böyle bir festivalin açılışında oynamak isterim. Bu oyuncular zorluklara alışmalılar. Grubu açıkçası çok da önemsemiyorum. Muhakkak kalbimizde yatanlar var tabii. Hatta yakınlaştıkça biz de kura çekiyoruz. Bunu bizim evde Merve yaptı. Başkan biz de bir kura çekelim dedi. Yine bir prova yapacağız."

"YUNUS, ÇOK ŞEY BEKLEDİĞİMİZ OYUNCULARDAN"

Milli takıma ilk defa katılan gurbetçi futbolcu Yunus Mallı ile ilgili de konuşan Fatih Terim, "Yunus Mallı iyi şeyler beklediğimiz oyunculardan. Ülkesine kullandı şansını, iyi de oldu. Yaza kadar birkaç maç oynayacağız. Çok vaktimiz yok. Mart'ta da bir iki maç oynayacağız. Sonrasında fazla bir tatil yok. Bu arada çok iyi bir performansla takımımızın içinde olur" dedi.

"BİR GECE ANSIZIN HERKES ÇAĞRILABİLİR"

Fatih Terim son olarak ise tüm futbolculara bir çağrıda bulundu. Terim, "Türkiye ligindeki her oyuncu ama her oyuncu 2016'de olmaya hakkı olan insanlardır. Bunu da son zamanlardaki zorlamalarından, isteklerinden anlıyorum. 20+3 olan kadroya girebilmek adına her futbolcunun hareket etmesini istiyorum. Adaletten şaşmayacağız. Her oyuncumuzu değerlendirmeye çalışıyoruz. Hak ettiğine inandığımız, bize katkı yapacağını düşündüğümüz her oyuncunun kadro için şansı var. Kimsenin bir kez çağrılmadı diye bir daha çağrılmam artık diye düşünmesini istemiyorum. Bir gece ansızın herkes çağrılabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

ARDA TURAN: FRANSA'DA BAŞARI KAZANACAĞIZ. SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN

Milli futbolcu Arda Turan ise, Fransa'da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası için, "Sürprizlere hazır olun" dedi. 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaları sonrası takımın içinde bulunduğu ruh halinden bahseden başarılı futbolcu, "Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu. Fransa'da başarı kazanacağız. Sürprizlere hazır olun. Başımızdaki insan ele avuca sığmayacak bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımızla beraber hem Euro 2016'da hem de ileride daha iyi bir başarılara imza atacağız. Biz skorlardan çok duruşuyla farklı bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız. Ülkemizin genel bir sorunu olarak gözükebilir turnuvalara katılamamak ama şu an Avrupa Şampiyonası'ndayız ve burada başarılı olmaya çalışacağız. Sonrasındaki turnuvalara da inşallah katılır ve bir devamlılık kazanırız" şeklinde konuştu.

Barcelona'da oynamamasına rağmen milli takımda oynaması ile ilgili gelen bir soruya Arda Turan, "Barcelona'ya transfer olduğumda Fatih Terim ile irtibatlıydık. O daha ilk günde Arda oynayacak demişti. Bu güven benim için çok önemliydi. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum ama zor bir dönemdi. Sahada olamamak zor. Kendimi psikolojik olarak hazırlamaya çalıştım. Zor bir dönemdi ve elimden geleni yaptım ve şükürler olsun başarılı olduk. Fatih hocam ve medya beni hep hazır tuttu" ifadelerini kullandı.

Real Madrid-Barcelona maçında oynamayacak olması hakkında sorulan bir soruya ise Arda, "El Clasico'da yer almamak bir oyuncu için üzücü ama ben oynayamayacağımız zamanları değil de oynayacağım zamanın hayalini kuruyorum. Umarım takımım El Clasico'dan galip ayrılır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153