banner171

Gaziosmanpaşa’da Bir Yeni Park Daha Hizmete Açıldı!

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde 1017 Sokak Parkı Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Bir Yeni Park Daha Hizmete Açıldı!

 Gaziosmanpaşa’da vatandaşları yeşil alan ve parklarla buluşturmayı sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ne yapılan 1017 Sokak Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 1017 Sokak Parkı törenle hizmete açıldı. Açılışa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programında kendileri için hazırlanan etkinliklerde bolca eğlenen çocuklar, yeni parklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Parkın ismine, mahalle sakinleri belediyenin internet sitesi üzerinden yapılan anketle karar verecek.

“BU PARKLARIN SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

1017 Sokak Parkı’nın mahalleye hayırlı olmasını dileyen Başkan Usta, “Bu parkların sahibi sizlersiniz. Kullanacak olan, koruyacak olan, burada temiz bir parkın devamını sağlayacak olan yine sizlersiniz. Bugün Sıfır Atık Projesi kapsamında Gaziosmanpaşa’da bir start verdik. Sokakları, parkları, meydanları, okulları ve ortak alanları biz temizlerken, çocuklarımız da Sıfır Atık Projesi’ni sahiplensinler ve temiz bir ortam oluşsun. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde çevre elçilerimiz vardı. Biz bu parkları çevre elçilerimize teslim ediyoruz. Hepimiz çevreyi korumak zorundayız” dedi.

“KÜLTÜR, SANAT, SPOR ALANLARI VE YEŞİL ALANLARLA İLGİLİ FAALİYETLER ARTARAK DEVAM EDECEK”

Kültür, sanat, spor alanları ve yeşil alanlarla ilgili faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Usta, “Hemen yanı başımızda İSMEK’in ve yanında bulunduğu binanın Büyükşehir Belediyesi’den devrini istemiştik. Önce reddetti sonra meclis kararıyla bunu talep ettik ve gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte bu iki tesisi de Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nin hizmetine açacağız. Metronun hizmete girmesiyle bu bölgeye çok önemli bir hizmet süreci başlayacaktır. Cebeci metro istasyonunun oluşacağı mekanda da çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin birlikte vakit geçireceği, kitap okuyacağı bir Farika Kitaplı Kahve çalışmamız olacak. Bu hizmet de mahallelerimize, bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153