banner171

İnsan Kaçakcıların Çekim Alanı Gop, Arnavutköy, Sultangazi ilçeleri seçtikleri belirlendi.

İstanbul mali polisinin 8 aydır takip ettiği insan kaçakçılığı şebekesine operasyon yapılarak 38 şüpheli yakalandı.607 kaçağın da yakalandığı operasyonlarda ilginç ayrıntılar tespit edildi.

İnsan Kaçakcıların Çekim Alanı Gop, Arnavutköy, Sultangazi  ilçeleri seçtikleri belirlendi.
 İstanbul Mali polisinin 8 aydır takip ettiği insan kaçakçılığı şebekesine operasyon yapılarak 38 şüpheli yakalandı. 607 kaçağın da yakalandığı operasyonlarda ilginç ayrıntılar tespit edildi. İki ülke arasında iade anlaşması bulunmaması nedeniyle kaçakların tamamının "Burma" vatandaşı olduklarını söylemeleri dikkat çekti. 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 8 ay önce insan kaçakçılığı işiyle bağlantılı bir şebekeyi takibe alarak çalışma başlattı. Alınan istihbarat bilgileri ve ihbarlar doğrultusunda çalışma genişletilerek şebekenin birçok kişiden oluştuğu ve polisin gözünden uzak olabileceğini düşündükleri Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi gibi ilçeleri seçtikleri belirlendi. Tekirdağ, Van ve Bursa illerindeki bağlantıları da ortaya çıkaran polis harekete geçti. Gazi Mahallesi'ndeki evlere özel harekat, terörle mücadele ve çevik kuvvet ekipleri desteğinde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, İran uyruklu organizatör Raşit B. gizlendiği çekyatın içinde yakalandı. Son 8 ay içerisinde 41 ayrı kaçakçılık olayının bu zanlılarla bağlantılı olduğu belirtildi. 

Şebekenin önde gelen elemanlarından A. P.'nin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 38 kişi emniyette sorguya alındı. Operasyon tarihinden önceki ara yakalamalarla birlikte toplam 607 kaçak da gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 
İngiltere polisinin takibinde olan bazı şüphelilerin cep telefonlarının İstanbul'dan sinyal vermesi üzerine de polisin bu bilgiden yararlandığı belirtildi. 

İlgili adreslerde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, 2 adet sahte pasaport, 148 adet Van 
Emniyet Müdürlüğü ibareli sahte yol izin belgesi, suçtan elde edildiği düşünülen 41 bin 915 USD Doları, 4 bin 250 Euro, 11 bin 492 İran Riyali ile bazı kesici aletler ele geçirildi. 

Kaçakların 
Avrupa'ya götürülme karşılığında 4 ile 7 bin Dolar civarında para ödedikleri ortaya çıktı. Dikkat çeken diğer bir bilgi de Türkiye'ye gelen kaçakların kendi ülkelerindeki olumsuz yaşam koşulları veTürkiye'deki imkanlar nedeniyle Avrupa yerine burada kalmayı düşündükleri tespit edildi. 

Operasyonun ardından polisin kaçaklar üzerinde yaptığı incelemede ilginç bir durum ortaya çıktı. Burma (
Myanmar) ile Türkiye arasında iade anlaşması olmadığı için yakalanan kaçakların tamamı Burmalı olduklarını söyledi. Aslında Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerin vatandaşları oldukları tahmin edilen kaçaklar, bu sayede Türkiye'den ülkelerine gönderilemedi. 

KAÇAK, EVİN ÜÇÜNCÜ KATINDAN ATILDIĞINI SÖYLEDİ 

Operasyondan kısa süre önce 
İstanbul'da hastaneye kaldırılan yabancı uyruklu bir kişinin tercüman aracılığıyla darp edildiğini söylemesi polisi harekete geçirdi. Burmalı olduğunu söyleyen kaçak, tercümanın Urduca (Pakistan dili) sözlerini anlamasına rağmen cevap vermedi. El işaretiyle dövülerek binadan atıldığını ve boş bir alana bırakıldığını anlatan kaçak, polis kamerası tarafından da kayıt altına alındı. Polisin bu operasyona ilişkin edindiği bilgilere göre ilk kez kaçakların şebeke elemanları tarafından darp edildiği belirlendi. 

Polisin teknik takip bilgilerine göre yakalanan zanlıların telefon konuşmalarında 9 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ve 7 kaçakın yanarak öldüğü yangınla bağlantısı belirlendi. Telefon takibinde bu bağlantının net olarak tespit edildiği de kaydedildi. Emniyette sorgusu tamamlanan 20 şüpheliden 9'u mahkeme tarafından tutuklandı. Kalan 18 şüpheli de bu sabah adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153