banner171

Köln'deki 2 kuaförden Örnek Davranış Bir günlük gelirini bağışladı

Köln'deki 2 kuaförden Örnek Davranış Bir günlük gelirini bağışladı

Köln'deki 2 kuaförden Örnek Davranış Bir günlük gelirini bağışladı

 Sultangazi'de kaldırımda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla yaralanıp belden aşağısı felç olan Ahmet Emre Çavuş'a tedavi giderleri için Almanya'da yaşayan iki Türk kuaförden destek geldi. Kuaförler, Emre Çavuş'un babası Ahmet Çavuş'a gönderilmek üzere, işyerine gelen Türkleri tıraş ederek 3 bin euro tutarında hasılat elde etti ve 2 bin euro da bağış topladı.

Köln'deki 2 kuaförden maganda kurbanı liseli gence destek

Gazi Mahallesi'nde 1 Ağustos akşamı arkadaşları ile kaldırımda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan mermi Ahmet Emre Çavuş'un ensesine isabet etmişti. Kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde omuriliğinin zedelendiği belirlenen Çavuş'un göğsünün altından itibaren felç olduğu açıklandı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş ve Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' olarak çalışan eşi Zeynep Çavuş, aylarca yoğun bakım servisinin önünden ayrılamayınca işsiz kaldı. Ahmet Emre Çavuş, daha sonra gerektiğinde yoğun bakıma alınabileceği aynı zamanda fizik tedavi uygulanabilen Şişli'deki özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. Ancak, işsiz kalan anne ve işine yeterli zaman ayıramayan babası yıllık ücreti 183 bin lira olan fizik tedavi masraflarını ödemede zorlanmaya başladı. Çavuş ailesi, fizik tedavi ile sağlığında her geçen gün ilerleme kaydedilen Ahmet Emre Çavuş için çabalarını sürdürürken, ailenin içinde bulunduğu zor durumu DHA'nın haberlerinden öğrenen Almanya'da gazeteci Ali Çalışkanoğlu, harekete geçti.

Çalışkanoğlu, Ahmet Emre Çavuş'un tedavisiyle ilgili yardım kampanyası başlatma fikriyle Köln'deki 'Ankara Kuaför'ün sahibi Çetin Dağ ile 'Çarsım Kuaför'ün sahibi Ali Ayyıldız ile görüştü. İki kuaför, Ahmet Emre Çavuş'un tedavisi için katkıda bulunmak üzere 13.00-17.00 saatleri arasındaki 1 günlük tüm kazançlarını Çavuş Ailesine göndereceklerini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu çağrı etkili oldu. İki kuaför, Emre Çavuş'un babası Ahmet Çavuş'a gönderilmek üzere, işyerine gelen Türkler'i tıraş ederek 3 bin euro tutarında hasılat elde etti ve 2 bin euro da bağış topladı.

Ahmet Çavuş, Türkiye'de çaresizlik içerisinde kıvrandıkları bir dönemde fizik tedavi giderinin bir bölümünü Köln'den karşılama duyarlılığı gösteren Türklere teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153