banner171

Sivas Platformundan ilk icraat

Sivas Platformu İcra kurulu,etkinlik programını hazırlamak için toplandı.

Sivas Platformundan ilk icraat

Sultangazi Sivas Platformu icra kurulu toplandı.

Organizasyon Komisyonu sorumlusu Mehmet Şahin’in ev sahipliği yaptığı, Öztürkler kebapçısında bir araya gelen Sultangazi Sivas Platformu icra Kurulu, komisyonların çalışmalarını masaya yatırarak ilçede yapmayı hedefledikleri ‘Sivas Şenlikleri’ adlı etkinliğin ön görüşmesini yaptılar.

Toplantı Platform Başkanı Eyüp Bayrak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Bayrak yaptığı konuşmada “ öncelikle bu toplantıya ev sahipliği yapan organizasyon komisyonu sorumlumuz Sayın Mehmet Şahin’e bu ince davranışından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Malumunuz kısa bir zamanda epey toplantı yaparak bu oluşumun daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yapıya kavuşması için fikir telakkisinde bulunduk. Bu toplantıların asıl amaçlarından biri de tanışmak ve kaynaşmaktı. Sizin buradaki samimiyetinizi gördüğümde amacımıza ulaşmış olmanın haklı mutluluğunu yaşıyorum.

STK sorumlumuz Sayın Mehmet Aydın’a teşekkür ediyorum. Kısa zamanda birçok kişi ve derneğimizi bir araya getirmekte bize çok emeği geçti.

Malumunuz genel kurulumuzu toplayarak ‘Sultangazi Sivas Platformu Kuruluş Protokolünü’ tanıttık ve sayın katılımcılarımızın kıymetli görüşlerini aldık.

Yine Sultangazi ilçe protokolünü ziyaret ederek Sayın Kaymakamımız Yusuf Ziya Çelikkaya Sayın Emniyet Müdürümüz Zafer Ağırkaya ve Sayın Belediye Başkanımız Cahit Altunay’a kendimizi tanıttık ve çok olumlu mesajlar aldık.

Platformumuz üyesi Gazi Cem Evi ve Kültür Vakfını ziyaret ederek Cem’e katıldık.

İcra kurulumuz ve yürütme kurulumuz ile toplantılar gerçekleştirdik.

Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler ve destek mesajları almaya devam ediyoruz. Bu bizim samimiyetimizin ve kararlılığımızın bir göstergesi. Bunun için hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Beni böyle anlamlı bir iş için bu topluluğa dahil eden genel sekreterimiz Sayın Fazıl Ergüt beyefendiye sizin huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Bu toplantımızın iki ana gündem maddesi var.

ilçemizde tertip etmeyi düşündüğümüz; ‘Sivas Şenlikleri veya Sivas Günleri’ etkinliğimiz.
Engelli vatandaşlarımızla alakalı çalışmalar içersinde olan ve aynı zamanda platformumuzun engelli komisyonu sorumlusu Sayın Ahmet Gürlevik arkadaşımızın engelli haftası ile ilgili çalışmaları ve önerileri.
Bu iki gündem maddesi hakkında görüşlerinize başvuracağız. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum ve davete göstermiş olduğunuz icabetten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”

Platformun Genel Sekreteri Fazı Ergüt Sivas Şenlikleriyle ilgili yaptığı ön çalışmayı anlatarak icra kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Organizasyonun Ses, ışık, sahne ve stant çalışmalarını profesyonel şirketler ve kurumlarla yapılacağını kurulacak stantlarda yöremizi temsil eden el zanaatları ve gıda ürünlerinin tanıtılacağını, kurulacak sahnede ise yöremiz sanatçılarının dinletilerine yer verileceğini ve kurulacak büyük bir Otağı çadırında sanatçı, düşünür, yazar, kanaat önderi ve toplum önderlerinin sohbetlerine yer verileceğini söyledi.

Bunu bütçesinin aşağı yukarı belli olduğunu söyleyen Sayın Ergüt yaptığı çalışmaların ayrıntılarına değindi.

Katılımcıların olumlu fikir beyan ettikleri şenlik için düğmeye basıldı.

Bu şenlik için bütçe oluşturulması ile ilgili söz alan Mali İşler sorumlusu İbrahim Can yapılacak çalışmaların şeffaflığı için bütün icra heyetinden özenli bir çalışma rica etti.

Organizasyon sorumlusu Mehmet Şahin, katılım için köy dernekleri ile sınırlı kalınmayıp ilçe federasyonları bazında çalışma yapılmasının daha doğru bir yöntem olacağını önerdi.


 


Denetleme ve disiplin kurulu üyesi Hıdır Elmas bu etkinlikte işlerin daha kolay ve Sivaslılara yakışır güzellikte olması için şenlik süresince yapılacak her organizasyon için komisyonlar kurulmasını önerdi.

Denetleme ve disiplin kurulu üyesi Veli Gülsoy Sivas’a ve Sivaslıya yakışır bir etkinliğin hem bu ilçede yaşayan hemşehrilerimiz hem de diğer ilçelerde yaşayan hemşehrilşerimizin kaynaşması ve diğer illerin hemşehri dernek ve kurumlarına iyi bir örnek teşkil etmesinin öneminden söz etti.

Denetleme ve disiplin kurulu üyesi İsmail Hakkı Şimşek ise oluşturulacak komisyonlarda görev alacak arkadaşların bu vazifeyi en iyi şekilde icra etmelerinin sadece Sultangazi Sivas Platformu için değil bütün bir Sivas için öneminden söz etti.

Bu şenlik için gerekli görevlendirilmeler yapılarak tarih ve yer konusunda konuşmalar ve öneriler tartışıldı.

Gündem maddesi için söz alan Ahmet Gürlevik; “Engelli haftasında sadece bir protokol ziyareti veya sazlı sözlü bir gece olarak yapılmasına karşıyım. Ben böyle anlamlı bir haftanın engelli vatandaşlarımız açısından daha verimli geçmesinden yanayım. Belki eğlence yine olur. Fakat öncelikle bu arkadaşlarımızın yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunların tartışıldığı ve çözüm arandığı çalışmaların yapılması gerekir.

Bizim yaşadığımız sorunlar sadece ekonomik sorunlar değil. Belki geçmişte engelli diyince sadece bu engelin verdiği sıkıntıdan dolayı başkalarının ekonomik desteğine ihtiyaç duyan kimseler akla gelebilirdi ancak, artık geldiğimiz noktada engelliler sosyal ve yaşamsal bir takım ihtiyaçlar ve imkânsızlıklar içerisinde. Bizim çalışmalarımız daha çok sosyal anlamda yaşanan sorunları tespit etmek ve çözümü için gerekli mercileri harekete geçirmek.

Bu anlamda ben platformumuza Sivaslı engelli hemşehrilerimizin tespiti ve yaşadıkları sorunlar ile alakalı bir çalışma öneriyorum.

Yaz aylarında Tekirdağ Kumbağ’da ikinci şahıstan kiraladığımız bir engelli kampımız var. Engelli kardeşlerimiz bu kampa geldiklerinde engelsiz insanların yaptıkları bütün aktiviteleri yapma imkânı buluyorlar. Tekerlekli sandalyeleriyle denize girebiliyorlar örneğin. Bunu için bütün şartlar oluşturulmuş. Fakat kamp giderleri ekonomik olarak bizi epey zorlamakta. Bu zorluğu aşma konusunda Sultangazi Sivas Platformu olarak sizlerin desteğine ihtiyacımız var.”

2. gündem maddesi ile ilgili yapılacak çalışmalar için, icra kurulu üyeleri fikirlerini beyan ettiler.

Başkan Eyüp Bayrak engelli vatandaşlarımızın gerçekten ciddi sorunları olduğunu fakat gerek hayırsever vatandaşlarımız gerekse bu konuyla ilgili görevli kurum ve kuruluşların bir takım çabalar içerisinde olduğu ve Sultangazi Sivas Platformunun her zaman bu vatandaşların sorunlarına elinden geldiği kadar destek olacağını vurguladı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153