banner171

Sultangazi BDP İlçe Binasına saldırı

Sultangazi'de gergin gece

Sultangazi BDP İlçe Binasına saldırı

Hakkari Çukurca’da iki gün önce şehit olan 24 askerimiz için Sultangazi halkı da bu acıya dayanamayarak meydanlara döküldü. Cebeci mahallesinde toplanan az sayıda grup merkez camii önüne doğru yürüyüşe geçti. Diğer mahalle gruplarının katılımı ile çok sayıya ulaşan grup sloganlar eşliğinde tepkilerini gösterdiler. Vatandaşlar Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk- Kürt kardeştir Apo kalleştir' sloganları atarak, Türk bayrakları ile terör eylemini protesto ettiler.

BBP Sultangazi İlçe Başkanı Hakan Yıldırım tarafından, şehit olan 24 askerin isimleri tek tek okunarak sayım yapıldı. Şehit askerlerin isimlerini duyan Sultangazililer hep bir ağızdan “burada” diye karşılık verdiler. Basın açıklamasında bulunan Hakan yıldırım şunları söyledi. “ Türkiye evlatlarını şehit verdi. Bu vatanı seven her türk evladı ağlıyor. Birkaç çapulcunun Türkiye’yi ağlatmasına rıza göstermemiz mümkün değildir. Lakin bu kanlar dökülmemesi için PKK denen terör örgütünün kökü kazınana kadar operasyonların devam edilmesini istiyor ve tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Allahtan şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Şeklinde konuşmalarını tamamladı.

Daha sonra gruptan ayrılan bir grup BDP ilçe binasına doğru yürümeye başladılar. Taşlı saldırıda bulunmak isteyen gruba Çevik Kuvvet ve Sultangazi Emniyet’in yoğun güvenlik önlemleri alması ile grubun binaya yaklaşılmasına izin verilmedi. Grup sloganlar eşliğinde daha sonra dağıldı.MURAT AÇIKGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153