banner171

Sultangazi Belediyesi'nde Gıda Hijyeni Seminerleri Başlatıldı.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayında en çok tüketilen ürünler arasında yer alan unlu mamullerin halka daha sağlıklı ulaşmasını sağlamak amacıyla harekete geçti.

Sultangazi Belediyesi'nde Gıda Hijyeni Seminerleri Başlatıldı.

Toplum sağlığına önem veren Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayı öncesi unlu mamul çalışanlarına yönelik gıda hijyeni seminerleri düzenledi.

Sultangazi Belediyesi, Sağlık işleri Birimine bağlı Veteriner Şefliği tarafından unlu mamul çalışanlarına yönelik “Gıda Hijyeni” konulu seminerler düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdür Yardımcısı Dr. Muhsin Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerlerde, katılımcılara gıda hijyeni hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.


Unlu mamullerinin üretiminde hijyeninde dikkat edilmesi gereken konuları anlatan Dr. Öztürk, özellikle üretimi yapılan unlu mamullerin muhafazasına önem verilmesine vurgu yaptı. Öztürk, “Un ve unlu mamullerin kendine özgü tat ve kokuda olması gerekiyor. Acıma, ekşime, küflenme, kokuşma, bozulma, yabancı tat ve koku olmamalıdır. Rutubet oranı yüzde 14’den yüksek olmamalıdır. Ürünlerde mevzuatın öngördüğü etiket bilgileri bulunmaları ve belirtilen muhafaza şartlarına uygunluğu dikkate alınmalıdır” dedi. 


Üç gün boyunca süren seminer programına 121 kişi katılarak sertifika almaya hak kazandı.
 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu uyarınca her işletme sahibinin çalışanlarına hijyen ve gıda güvenliği eğitimi aldırması zorunluluğu bulunuyor. Sultangazi Belediyesi bu çerçevede toplu tüketim yerleri ile et ve süt ürünleri üretim yerlerinde çalışanlarına yönelik olarak seminerlerini sürdürecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153