banner171

Sultangazi Gençliği Demokrasi Yolunda

Sultangazi Gençlik Meclisi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile “Gençlik Demokrasi Yolunda”projesini hayata geçiriyor.

Sultangazi Gençliği Demokrasi Yolunda
 Dört farklı ülkeden 40 gencin katıldığı proje ile yedi ayrı şehre 12 gün süren bir yolculuk yapılacak. Gençlerin tarihsel bilincini arttıran proje ile kültürlerarası diyalog ve hoşgörü ortamının da güçlendirilmesi hedefleniyor.
2012-2013 döneminde Türkiye’nin En İyi Gençlik Meclisi seçilen Sultangazi Gençlik Meclisi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile birlikte “Gençlik Demokrasi Yolunda” isimli projeyi yürütüyor.

Üç farklı ülkeden 12 olmak üzere toplam 40 gencin katılacağı proje ile yedi ayrı şehre 12 gün süren bir yolculuk yapılacak. Katılımcılar Isparta, İstanbul, Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara’ya yapacakları geziler ile farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalayacak. Gençlerin şehirlerde yapacakları toplantılar ile de hem tarihsel bilincin arttırılması hem de kültürlerarası diyalog ve hoşgörü ortamının güçlenmesi amaçlandı.

Gençlik projesi, Avrupa bilincinin oluşması ve Avrupa vatandaşlığının kuvvetlenmesine de katkı sunuyor.

Demokrasi tarihlerini inceleyecek olan gençler, yakın tarih konusunda bilinçlenerek farkındalık oluşturabilecekler.  Proje sonunda ise Demokrasi Seyahatnamesi ve Demokrasi Tarihi Belgeseli oluşturularak daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor. 

Öte yandan proje kapsamında Sultangazi’de bir araya gelen gençler, projenin kazanımları üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153