banner171

Sultangazi Kurban Satış-Kesim Merkezi'ne İstanbullular Akın Etti

Sultangazi Belediyesi, İstanbul’un en büyük kurban satış ve kesim merkezini bu yıl hizmete sundu. 100 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 600 çadırda hayvan satışı gerçekleştirildi. Merkeze yerleştirilen AB standartlarında kesim konteynerlerinde, iki bin büyükbaş hayvan kesimi yapıldı.

Sultangazi Kurban Satış-Kesim Merkezi'ne İstanbullular Akın Etti
Kurban bayramının ilk günü İstanbullular, sabah erken saatlerde kurban satış ve kesim merkezlerine akın etti. Sultangazi Belediyesi, bu yıl da İstanbul’un en büyük kurban satış ve kesim merkezini hizmete sundu. Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi halk ekmek fabrikasının yanında İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim merkezini oluşturdu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde satışa çıkarıldı. 100 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 600 çadır kuruldu. Merkezde 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışa sunuldu.

Kurban bayramının ilk günü Sultangazi Belediyesi Kurban Satış-Kesim Merkezi'nde iki bin büyükbaş hayvan kesimi yapıldı. Kurban kesim alanına, otomatik kesim konteynerleri konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Bin araçlık otoparkın bulunduğu alanda banyo, mescit ve kafeterya bulunurken, veterinerler de vatandaşlara hizmet sundu.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153