banner171

Sultangazi'de Gençlik Meclisi’nden İnsani Diplomasi Konferansı

Sultangazi Gençlik Meclisi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım’ı konuk etti. Yıldırım, “İnsani Diplomasi” konusunda konferans verdi.

Sultangazi'de Gençlik Meclisi’nden İnsani Diplomasi Konferansı
 İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Sultangazi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “İnsani Diplomasi” konulu konferansa katıldı. Sultangazi Belediye binasında düzenlenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,Sultangazi Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız ve Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit ve  Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşmasında Mavi Marmara baskınının ardından ilçeye park yaparak ölümsüzleştirdiklerini söyledi. Mazlumlara yardım eli uzatmayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Altunay, “Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimize eğitimden sağlığa kadar her alanda yardımcı oluyoruz. Bu çalışmalara destek veren İHH Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, İHH’nın dünya mazlumlarına yönelik yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek Sultangazi gençliği olarak mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Programda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım da İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara dikkat çekti. Yıldırım,  “Etrafımızı saran coğrafyada ateş ve gözyaşı var. Biz inananlar olarak yaşanan her zülme karşı ‘dur’ demeliyiz; ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmalıyız. Aldığımız miras bunu söyler; inancımız bunu emreder. Biz de bu amaçla yola çıktık; elimizden gelen yardımı ve desteği göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

Yıldırım konuşmasında ayrıca Mavi Marmara baskını ve sonrasında yaşananlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Program sonunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bülent Yıldırım’a katılımından dolayı çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153