banner171

Sultangazi'de İlk İftar Heyecanı

On bir ayın sultanı Ramazan, bereketiyle geldi. Sultangazililer ilk oruçlarını Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında açmak için Cebeci Şehir Parkı’na koştu. İftardan sonra sergilenen gösterileri izleyen Sultangazililer, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu’nun sohbetine katılırken, Sırrı Yunus’un Türk Tasavvuf Musikisi konseri ile unutulmaz bir akşam yaşadı.

Sultangazi'de İlk İftar Heyecanı

ramazan

Ramazan coşkusu başladı. Ramazan’ın ilk gününde Sultangazililer oruçlarını açmak için Sultangazi Belediyesi tarafından Cebeci Şehir Parkı’na kurduğu iftar çadırına koştu.  İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayının önemine değindi. Yeşillikler arasında Ramazan ayını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altunay şu açıklamalarda bulundu:
 

ramazan

“Yüreklerimizi birleştiren, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızı pekiştiren bu güzel ayda Belediye olarak üçüncü defa bir arada Ramazan’ı karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yeşil alanda bir piknik havasında iftarınızı açtıktan sonra amfi tiyatromuzda ilahiler, söyleşiler ve musikilerle Ramazan ayının ruhuna yakışır bir dizi programla sizlerle bir arada olacağız. Kurduğumuz stantlarımızda alışverişlerinizi yaparak,  otağ çadırımızda çayınızı yudumlayıp sahuru karşılayabilirsiniz”
İftar yemeğinin ardından parkta kurulan standları teker teker ziyaret eden Altunay, esnafla bir süre sohbet etti.
 

ramazan

Amfi tiyatro salonunda süren etkinliklere Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu Ramazan ayının önemini anlattı.

ramazan


Etkinlikler çeşitli gösterileri ve parodilerle devam ederken gecenin finalinde Türk Tasavvuf Musikisinin sevilen isimlerinden Sırrı Yunus sahne aldı. Yunus söylediği ilahilerle Sultangazilileri gönül yolculuğuna çıkardı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153