banner171

Sultangazi'de İzciliğe İlk Adım

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “İzcilik Kampı” yoğun ilgi görüyor. İlk etapta 110 öğrencinin katıldığı ve beş gün süren eğitimin ardından öğrenciler, izciliğe ilk adımlarını attılar. 30 Temmuz’a kadar devam edecek olan kampta 600 öğrenci eğitim alacak.

Sultangazi'de İzciliğe İlk Adım

İzcilik kısaca; çeşitli yaş gruplarındaki gençlerin zihinsel, fiziksel ve karakter gelişimine katkıda bulunmak ve doğa sevgisini aşılamayı amaçlayan bir gençlik faaliyeti. Ormanda sessizce yürümek, görünmeden hayvanları izlemek, arazide yolunu harita ve pusula yardımı ile bulmak, yıldızların altında bir çadırda uyumak izciliğin olmazsa olmazları.

Sultangazi Belediyesi, Türkiye İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği İzcilik Kampı’nda ilk etapta 110 öğrenciyi ağırladı. 13-16 yaş grubundaki öğrenciler beş gün boyunca aldıkları eğitimler sonunda izciliğe ilk adımlarını attılar. 30 Temmuz’a kadar devam edecek olan kampta 600 öğrenci eğitim alacak. 
Öğrencilere doğal hayatta yaşam koşullarının sağlandığı kampta, okçuluk, dağ bisikleti, ip düzenekleri, oryanting, paintball, tırmanma duvarı, hike, trekking, mayın tarlası ve hazine avı gibi oyunlar ve sportif eğitimler veriliyor. 
 
 
8’er kişilik obalar halinde eğitimlerini alan izciler, akşamları da ateş etrafında toplanarak arkadaşlarına hazırladıkları skeçleri sunuyorlar.  Öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini ve medeni cesaretlerini arttıran bu eğitim ilçe kapsamında da hem öğrenciler, hem de aileler tarafından büyük ilgi görüyor. 
İzcilik Kampı’nda öğrenciler, beş günün sonunda veda ateşi yakarak eğlence programları düzenliyorlar. Kamp ateşinin yakılmasıyla başlayan veda gecesi programında öğrenciler skeçler sunarak eğlenirken kamptan ayrılmanın da burukluğunu yaşıyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153