banner171

Sultangazi’de Ortadoğu Söyleşisi

Sultangazi Belediyesi’nin konuğu olan Gazeteci- Yazar Mümtazer Türköne, “Türkiye’nin Ortadoğu’daki Konumu” konulu söyleşiyle Sultangazililer’le buluştu. Dünyada yepyeni bir tarihsel dönemin başladığına işaret eden Türköne, yeni dünyayı kuran ana aktörlerden birisinin de Türkiye olduğunu belirtti.

Sultangazi’de Ortadoğu Söyleşisi

Ortadoğu’da son yıllarda yaşanan gelişmeler ve “Arap Baharı” bölgede yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Sultangazi Belediyesi tarafından  düzenlenen söyleşi programında Gazeteci- Yazar Mümtazer Türköne, Türkiye’nin Ortadoğu’daki konumunu masaya yatırdı. 

50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmasında dünyada yepyeni bir tarihsel dönemin başladığına işaret eden Türköne, “Dünya değişiyor ve yeni dünyayı kuran ana aktörlerden biri de Türkiye” diye konuştu.

Fransa’da yaşanan seçimlerde ırkçıların inanılmaz bir zafer kazandığına dikkatleri çeken Türköne, ırkçı politikaların kaynağının Avrupa nüfusunun gerilemesinden kaynaklanan korku ve endişe olduğunu  ifade etti.

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler üzerinde duran Türköne, yeni bir çağın başlangıcına doğru gidildiğini savundu.  Suriye’de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Türköne, şunları söyledi:

“Herkes Suriye üzerinden kendi gücünü gösterme telaşı içerisine giriyor. Burada yüzde 15 azınlık yüzde 85’i zorla yönetiyor. Destek veren ülkeler de kendi güçlerini Amerika’ya karşı göstermeye çalışıyor. Yeni bir dünya düzeni kurulmaya başlıyor. Ana aktörlerinden biri de Türkiye’dir.”

Türkiye’nin son 200 yıldır en güçlü dönemini yaşadığını savunan Türköne, yeni dünya düzeninde Türkiye’nin önemine vurgu yaptı.

Söyleşinin ardından Türköne, çeşitli konularda yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Söyleşi sonunda Başkan Cahit Altunay, Mümtazer Türköne’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153