banner171

Sultangazi'de Ortadoğu'yu Yeniden Düşünmek konulu konferans

AK Parti Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı “Yüzyıllık Parantez;1.Dünya Savaşının 100.Yılında Ortadoğu’yu Yeniden Düşünmek”konulu konferans düzenledi.

Sultangazi'de Ortadoğu'yu Yeniden Düşünmek konulu konferans

 AK Parti Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı “Yüzyıllık Parantez;1.Dünya Savaşının 100.Yılında Ortadoğu’yu Yeniden Düşünmek”konulu konferans düzenledi.

Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü Taha Kılınç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yüzyıllık Parantez;1.Dünya Savaşının 100.Yılında Ortadoğu’yu Yeniden Düşünmek” konferansı 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgüm, Saadet Partisi Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adem Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Koç, belediye meclis üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Topcu tüm katılımcılara teşekkür ederek Ortadoğu’da yaşananlara dikkat çekti.

Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü Taha Kılınç Ortadoğu’yu ve orada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Kılınç, “Türkiye elbette çok önemli bir ülke. İslâm dünyasında sempati ile karşılandığı da açık. Ancak insanların size sempati duymaları, sizin onları yönetmenizi de istedikleri anlamına gelmez. Arap dünyası ile ilişkilerimizde bir türlü kurtulamadığımız “Zamanında Arapları biz yönetmiştik, şimdi yine bizi istiyorlar” hülyası, zaman zaman bölgedeki gelişmeleri de yanlış algılamamıza yol açıyor.

Mesela ciddi ciddi “Arap Baharı, Türkiye’nin eseridir ve Araplar, diktatörlerden kurtulduktan sonra Türkiye’yi örnek alan modeller yaratacaklar” düşüncesini savunanlara rastlamak mümkün. Bu iddiaların sahiplerinin, Arap dünyasını ancak resmi gezilerde ve iki gündüz-bir gece kalmak suretiyle tanıdıklarını görmek şaşırtıcı değildir. Bölgeyi yakından izlediğinizde, Türklere duyulan saygı ve sevgide bir mesafenin bulunduğunu fark edersiniz. Bunda bizim, o kurtulamadığımız ‘oryantalist’ bakışın etkisi vardır. Ben, kendi ellerindeki imkânları akıllı şekilde kullanabilirlerse, Arapların kendi özgün modellerini yaratabileceklerini düşünüyorum. Türkiye “buyurgan bir ağabey” gibi değil, istenildiği takdirde yardım eli uzatmaya hazır “eşit seviyedeki bir dost” gibi durmalıdır Araplara karşı. Öbür türlüsü sahadaki gerçekliklerden uzak bir biçimde kendimizi kandırmak olur.” Diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153