banner171

Sultangazi'deki Gürcistanlı kadın ve annesinin cinayet davası;

Sultangazi'deki boş bir arazide cesedi parçalanmış halde bulunan 9 yaşındaki Fırat Sezer'i öldürdükleri iddia edilen Gürcistan uyruklu üvey anne ve anneannenin yargılanmasına devam edildi.

Sultangazi'deki Gürcistanlı kadın ve annesinin cinayet davası;
 Sultangazi'deki boş bir arazide cesedi parçalanmış halde bulunan 9 yaşındaki Fırat Sezer'i öldürdükleri iddia edilen Gürcistan uyruklu üvey anne ve anneannenin yargılanmasına devam edildi. 
Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ekaterine Ochkhikidze ile Viola Ochkhikidze katıldı. Duruşmada, Fırat Sezer'in babası müşteki Necmi Sezer de hazır bulundu. 
Duruşmada tanık olarak dinlenilen Beyaz Serin, sanıkları daha önceden tanımadığını ifade ederek, ''Olay günü çocukları okula gönderecektim, bu nedenle ekmek almak üzere dışarı çıktım. Dışarıda, huzurdaki yaşlı kadını, kafasını değişik bir şekilde bağlanmış ve yeşil kıyafetle gördüm. Tuhaf hareketler yapıp etrafa bakıyordu. Önündeki çocuk arabasını hızla sürerek uzaklaştı. Biraz sonra yürüdüğümde bir duvarın dibinde temiz torba gördüm. Torbayı kaldırdığımda kanlı gibiydi. Kemik parçaları olduğunu hissettim. Hayvan kemiği zannettim. Ancak daha dikkatli baktığımda insan cesedi olabileceğinden şüphelendim'' şeklinde konuştu. 
Durumu, hemen karşıdaki dükkanda çalışan Hacı Akkösem'e bildirdiğini aktaran Serin, onun da insan cesedi olduğunu anladığını belirtti. 
Serin, gördüğü kadını Hacı Akkösem'e tarif ettiğini, diğer kadını görmediğini ifade etti. 
Tercüman aracılığıyla soru sorulan sanık Viola Ochkhikidze de daha önce farklı beyanlarda bulunduğunu, bunun amacının çocukların sahipsiz kalmalarını önlemek olduğunu ifade ederek, ''Dilekçemde belirttiğim gibi olay sırasında şu anda müşteki olarak bulunan baba evdeydi, sesleri duyduğu halde odadan dışarı çıkmadı. Ben 2 kez bıçak vurduktan sonra kapıyı açtı ve durumu gördü, ancak eliyle bana 'sus' işareti yaptıktan sonra evden ayrıldı'' diye konuştu. 
Müşteki Necmi Sezer ise Ekaterine Ochkhikidze'nin cezaevine girdikten 1 hafta sonra olayın nasıl gerçekleştiğine dair kendisine bir mektup gönderdiğini, mektubu mahkemeye sunacağını belirterek, bu beyanları kesinlikle kabul etmediğini, olay sırasında iş yerinde olduğunu kaydetti. 
Duruşmada, sanık Ekaterine Ochkhikidze'nin avukatı müştekinin GSM kayıtlarından sinyal tespitini talep etti. 
Mahkeme heyeti başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Burcu Akhan'ın davaya katılma talebinde bulunduğunu tutanağa geçirdi. 
Mahkeme heyeti, sanık Viola Ochkhikidze'nin dilekçe içeriği göz önünde bulundurularak 3 haftayı geçmemek suretiyle gözlem altına alınıp Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapılmasına, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 
Sanık avukatının müştekinin cep telefonunun sinyal kayıtlarının araştırılması talebi, yargılamanın esasına katkı yapmayacağı anlaşıldığından reddeden mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına yapılan katılma talebinin değerlendirilmeye alınması kararlaştırdı. 

-İddianameden- 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gülsoy tarafından hazırlanan iddianamede, Sultangazi'de 28 Mart'ta cesedi parçalanmış olarak bulunan 9 yaşındaki Fırat Sezer'in Gürcistan uyruklu üvey annesi Ekaterine Ochkhikidze ile üvey anneannesi Viola Ochkhikidze tarafından öldürüldüğü anlatılıyor. 
İddianamede, sanıkların ''kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153