banner171

Sultangazili Ak Kadınlar 8 Mart'ı Kutladı!

Ak Parti Sultangazi İlçe Kadın Kolları “8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Gününü” Bayan Esnaflarla Kutladı.

Sultangazili Ak Kadınlar 8 Mart'ı Kutladı!
 Ak Parti Sultangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sayın Nurcan ÖZTÜRKMEN “8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Günü “münasebetiyle; Yunus Emre Konferans Salonunda, Sultangazi ilçesinde çalışan bayan esnafları ağırlayarak  “8 Mart Kadın Dünya Emekçiler Günü”nü kutladı.

Programa Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım ve eşi,Başkan vekili Suzan Dağlar Civan, İlçe Yönetim Kurul Üyeleri,Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, Belediye Başkan Yardımcısı, Fevzi Dülger ve eşi, Belediye Meclis Üyeleri,STK Kadın Kolları Başkanları ve Bayan esnaflar katıldı.
Kadın Kolları hazırlamış olduğu slayt sunumundan sonra açılış konuşmasını yapan Sayın Nurcan ÖZTÜRKMEN Kadın esnaflarımızı bu anlamlı günde bir araya getirmek istedik. Aslında 8 Mart bir sembol. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New-York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Bu olaydan sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu,16 Aralık1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmasını kabul etti. Dediğimiz gibi bu bir sembol. Yılın 365 günü Kadınlar günü olmalı. Daha doğrusu yılın her günü cinsiyet ayrımı yapmadan insanca yaşayan herkesin olmalı diyerek duygularını ifade etti.

Kadın Kolları Programsonunda katlım sağlayan tüm Bayan Esnaflarımıza günün hatırası olarak Teşekkür Belgesi ve çiçek taktim ettiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2013, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
HATİCE YAMAN
HATİCE YAMAN - 11 yıl Önce

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜDE BİZLER ORKİDE İŞ KADIN ÜYELERİ VE ESNAF ARKADAŞLARIMIZA VERDİKLERİ DAVETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

SUZAN ÇELEBİOĞLU  wec sultanate gayrimenkul danışmanlık
SUZAN ÇELEBİOĞLU wec sultanate gayrimenkul danışmanlık - 11 yıl Önce

biz emekçi kadinlara göstermiş olduğunuz ilgiye alakaya,güle,sertifikaya,o muazzam misafirperverlikte emeği geçen tüm arkadaşlara ayri ayri teşekkür ederim onur duydum.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153