banner171

Sultangazi'nin Cevher'i Açılıyor...

Sultangazi Belediyesi, pazar alanlarına yeni bir vizyon kazandıran "Mahalle Hizmet Tesisleri"nden birini daha hizmetine açıyor.

Sultangazi'nin Cevher'i Açılıyor...
 İsmetpaşa Mahallesi'nde hizmete açılacak olan tesise Çeçenistan’ın özgürlük mücadelesini başlatan efsanevi  lider Cevher Dudayev’in ismi verildi. 11 bin 260 metrekare inşaat alanına sahip olan kompleks, mahallenin ihtiyaçlarına cevap verecek fonksiyonlarıyla hizmete açılıyor.
 
Sultangazi Belediyesi, mahalle aralarında kurulan pazarların beraberinde getirdiği çevre; görüntü ve ses kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir pazar ve hizmet tesisi konseptini ortaya koydu. Hayata geçirilen proje ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırılırken, mahallelerin fiziki mekan ihtiyaçlarına da cevap verilmesi amaçlandı.

Halkın birçok ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanan Mahalle Hizmet Tesisleri, Sultançiftliği Mahallesi’nin ardından İsmetpaşa Mahallesi’nde de hizmete açılıyor. Çeçenistan’ın özgürlük mücadelesini başlatan Cevher Dudayev’in ismi verilen Mahalle Hizmet Tesisleri, 11 bin 260 metrekare inşaat alanına sahip.

Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri
Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri’nde;  pazar alanı, otopark, aile sağlığı merkezi, İSMEK, bilgi Evi, amfitiyatro, spor salonu, kafeterya ve yeşil alan yer alıyor.

Tüm mahallenin fiziki mekan ihtiyaçlarını karşılayan tesis; afet zamanlarında toplanma yeri, pazar alanları ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak da hizmet verecek.

Pazar Alanı 
Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri’nde yer alan modern kapalı pazar alanı içerisinde 1.000 adet tezgah yer alıyor.

Kurban Kesim Merkezi
Hizmet Tesisleri; Kurban Bayramında kesim merkezi olarak hizmet verecek. Merkezde kurbanlıkların kesimi ve parçalanması AB standartlarında monoray sistem ile gerçekleşecek.

Afet Toplanma Merkezi
Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri olası bir deprem veya doğal afet durumu göz önüne alınarak “Afet Toplanma Merkezi” olarak da tasarlandı.

Aile Sağlığı Merkezi
Piri Reis Aile Sağlığı Merkezi Sultangazililerin hizmetinde.

Otopark
Kurban Bayramı’nda kesim yapılan alan, diğer günlerde kapalı otopark olarak hizmet verecek.

Yeşil Alan
Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri’nde 2.028 m² yeşil alan bulunuyor. Tesiste dinlenme alanları da yer alıyor.

Bilgi Evi
YGS hazırlık,  LYS hazırlık ile 5.6.7.8. sınıflara Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce kursları düzenlenecek.

Amfi Tiyatro
Başta sinema gösterimi olmak üzere birçok açık hava etkinliklerinin düzenleneceği alan yer alıyor.

Spor Salonu:
Sultangazi Belediyesi Spor kulübü tarafından çeşitli spor branşlarında eğitim verilecek.

Kafeterya
Mahalle sakinlerin biraraya gelmelerini, sosyal iletişim ve komşuluk kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kafeterya bulunuyor.
 
İSMEK
Tesiste İSMEK meslek edindirme kursları da yer alıyor. Burada •Giyim •Mefruşat •İğne Oyası •İngilizce •Emlak Danışmanlığı •Resim •Diksiyon ve farklı branşlarda eğitimler verilecek.
 
PROGRAM
 
Tarih  : 15 Kasım 2013 Cuma
 
Yer     : İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi No: 313-315

Saat    :13.00

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153