banner171

"Toz eylemi"nde TOMA’dan sulu uyarı

SULTANGAZİ İlçesi Cebeci Mahallesi’nde taşocaklarının sebep olduğu tozdan bıkan mahalleli yol kapatarak eylem yaptı. Kalabalığın dağılması için defalarca anons yapan polis, TOMA’yı çalıştırarak mahalleliyi uyardı. O da işe yaramayınca, TOMA’yı çalıştırarak su püskürttü.

 Cebeci Mahallesi sakinleri bugün, mahallelerinin yakınlarında faaliyet gösteren taşocaklarını protesto etti. Cebeci Sosyal Tesisler önünde toplanan kalabalık, ‘Tozdan Ölmek İstemiyoruz’ sloganları eşliğinde tramvay yoluna yürüdü. Tramvay yolunu kısa süreli kapatan kalabalığa vatandaşlar da evlerinin camlarından ve arabalarında korna çalarak destek verdi.

TOMA UYARI AMAÇLI SU PÜSKÜRTTÜ

Toz nedeniyle evlerin dış cephelerinin ve camların siyaha büründüğü Cebeci Caddesi boyunca yürüyen kalabalık, Taş Ocaklarının bulunduğu bölgeye geldi. Trafiği kapatarak şantiyeye giden kamyon ve tırların geçişini engelleyen kalabalık bir süre yere oturarak slogan attı. Tozdan siyaha bürünen şantiye araçlarına parmaklarıyla "ölüm saçıyor" yazdılar.

Bir kadın da astım için kullandıkları ilaçları gösterek, önlem istediler. Yolun açılmaması üzerine bölgeye akrep ve TOMA geldi. Polis ekipleri mahalleliyi dağılması konusunda defalarca uyardı. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu kalabalık dağılmayınca, akrep yavaşça kalabalığın arasına girdi.

TOMA’dan yapılan uyarıda ise kalabalığın dağılması istendi. Vatandaşın dağılmaması üzerine TOMA’dan su püskürtüldü. Olay sırasında bir vatandaş yere yatarak TOMA’nın ilerleyişini durdurmak istedi. Polis amirlerinin kalabalığı ikna etmek için büyük çaba sarf ettiği eylem, 3 saat sonra trafiğin açılması ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153