banner171

The Cemaat

 Dünkü şok yolsuzluk-rüşvet operasyonlarıyla alakalı komplo teorisi okumak isteyenler varsa böyle alalım sizi..
Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Türkiye'de idi malumunuz. "Barış" teması altında kardeşlik türküleri söylendi. Ama çok önemli bir olay da gerçekleşti. O da Kuzey Irak petrolünün akış anlaşmasıydı. Bu anlaşma, Irak merkezi hükümetine, ABD'ye, İran'a, Suriye ve dolayısıyla Rusya'ya rağmen atılan bir imzaydı. 
 
İran’a uygulanan uluslar arası boykot yüzünden ticaret yapamaz durumda idi. Fakat Türkiye bu devletle ticari ilişkilerini asla kesmedi. Çünkü en başta ihtiyaçlar çakışıyordu : Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacı, İran’ın ise malını satması. Fakat boykot sayesinde para-döviz alışverişi sekteye uğradığı için başka bir yöntem bulundu: Altın!
 
Hatırlarsanız yaklaşık 1 sene evvel Atatürk Havalimanında bir uçak dolusu altın İran’a gitmek üzereyken inceleme maksadıyla alıkonulup 3-4 gün aradan sonra gitmesine izin verildi. Altınların sahibinin, sanatçı Ebru Gündeş’in kocası İran asıllı Reza Sehrab (ki o da gözaltına alınanlardan biri) olduğu anlaşıldı fakat bugünkü operasyonların startının o zaman verildiği tahmin ediliyor.
İşte yukarda anlattığım bu 2 olayında baş aktörü ise Halk Bankası!
 
Kuzey Irak bölgesel yönetimi ile yapılan petrol anlaşmasında Türkiye Cumhuriyeti adına katılımcı ve ortak Halk Bankası idi. Aynı şekilde İran’la yapılan altın ticareti de  Halk Bankası üzerinden gerçekleştirilmekteydi.  Öncelikle Halk Bankasının imajının yok edilmesi , itibarının yerle bir edilmesi gerekiyordu. Operasyon için okyanus ötesinden buradakilere mesaj gelmekte gecikmedi. Ama arada kendi işlerini de gördürmeyi ihmal etmediler. Ali Ağaoğlu falan da bu hengamede çağrıldı zaten. İpek-Koza grubu maliye denetimindeydi. 
Kısacası Kuzey Irak petrol anlaşması için Halk Bankası, İpek Koza grubu içinde Ağaoğlu ile ilgili düğmeye basıldı. Bakan çocukları da arada siyasi mesaj olarak sıkıştırıldı tabi.
2008 den beri masada olan TOKİ dosyası, yolsuzluklar , rüşvet dosyaları vb. nin bugün ortaya açılması, emirle vekil olup yine emirle istifa eden Hakan Şükür'ün istifası ile savaşı başlatmıştı adeta..
CIA mi dersiniz Mossad mı dersiniz, yoksa The Cemaat mı, ne derseniz deyin ama kaybeden her zamanki gibi Türkiye oluyor. Zira en kısasından Borsada neler olduğuna bir bakmanız yeterli.
 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fahri
Fahri - 10 yıl Önce

hırsızın hiç mi suçu yok hoca efendi demezler mi adama

banner208

banner148

banner150

banner153