banner171

TÜRKİYE YÜZYILI

Değerli GP Haber okuyucuları uzun bir aradan sonra merhaba .Ekim ayı içerisinde milletçe büyük bir coşku ile Cumhuriyet Bayramımızın 99.yılını kutladık.Birlik ve baraberlik içinde nice yıllarını kutlamayı temenni ediyorum .


Pandemi süresinde dünya genelinde yapılan değerlendirmelere bakıldığında sürece en uyumlu yaklaşan ve kurallara riayet eden toplumun Türk toplumu olduğu istatistikler arasında bulunuyor.

Türkiye bu dönemde güçlü yapısı ve sosyal devlet anlayışı ile dimdik ayakta dururken toplumun her kesimine desteğini sürdürmeye devam etti .Bu kapsamda birçok Avrupa ülkesinden daha başarılı bir süreç geçirirken ekonomi,sağlık ve sosyal alanlarda hak ve hukuklarını gözeterek vatandaşının yanında oldu.


Pandeminin ve sonrasında oluşan krizler gündelik yaşamdan ulusal politikalara kadar her alanda etkili oldu .Birleşmiş Milletlerin [BM] 2022 yılında yayımladığı ‘’Gıda Krizi Küresel Raporu"na göre; 2021 yılında dünyada, 53 ülkede 193 milyon kişi gıda güvencesinden yoksundu ve acil yardıma ihtiyaç duyuyordu. Ayrıca bu sayılar bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı.Türkiye bu süreçte önemli bir rol üstlendi ve tahıl koridoru anlaşmasına aracılık yaptı .Tahıl koridoru anlaşmasının ülkeler için önemli etkileri bulunuyor Gelişmekte ve az gelişmiş ülkelerde nüfusun yetersiz beslenme ve açlık riskini azaltmayı hedeflemesi ,buğday mısır ayçiçeği gibi hammadde gıdalara ulaşımın kolaylaşması gıda krizinin önlenmesinde ve maliyetlerin düşmesi bakımından önem arz ediyor.


Tüm bu yaşananların yanısıra Türkiye doğalgaz keşfi ile umut olurken yerli ve milli hamle ile kendi aracını üretmeyi de başardı .Geçtiğimiz günlerde banttan inen TOGG aracımız ile gururlanırken, savunma sanayinde İHAlarımız SİHAlarımızla da yeni düzende Türkiye’nin gücünü ortaya koymaktadır . Türkiye yüzyılı söylemi alelade söylenmiş bir söz değildir.Bütünleştirici bir vizyon ortaya koymanın yanında ,söz sahibi bir ülke olmasının da önemini vurgulayan bir söylemdir .Her alanda başarılarımızın gücümüzün artarak büyüyeceğine inancımız tamdır .Türk Milleti aziz bir millettir ve artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır .


Başlasın Türkiye Yüzyılı …

Saygı ile ..

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153