banner171

Yerdekilere merhamet etmeyen Göklerden merhamet bulamaz.

Yerdekilere merhamet etmeyen Göklerden merhamet bulamaz.

Başbakanımızın Somali’ye yaptığı ziyaret neticesinde Türkiye ve dünya Kamuoyu’nun dikkati o bölgedeki açlığa çekildi.

Türkiye’ye gelir gelmez İstanbul'da bölgeye yardım götüren kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "Türkiye, hükümetiyle, özel yardım kuruluşlarıyla seferber olduğunu dünyaya gösterdi. İstiyoruz ki, dünya kamuoyunun dikkati ve ilgisi Somali'de yaşanan insanlık dramının üzerinde olsun." dedi.

Dünyada birçok ülke ve Sivil toplum kuruluşunun güvenlik gerekçesiyle girmediği veya Görmediği Sünni Müslüman Somali halkına, krizin ilk günüden itibaren İHH, Kimse yok mu, Deniz Feneri, Kızılay gibi yardım kuruluşları kanalıyla, Gerek hastane, gerek doktor, gerek su kuyusu gerekse de Gıda ve ilaç yardımı yapan halkımız tam bir seferberlik halindeaçlık çeken  kardeşlerimizin yardımına koştu.

Burada sayın başbakanımızın teşvik edici tutumu ise bu gönüllü kuruluşlara manevi destek vermesi açısından son derece önemlidir.  Başbakanımızın 12 Haziran 2011 seçimlerinin akşamında yaptığı muhteşem balkon konuşmasında  “12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bugün bir kez daha Türkiye ve demokrasi kazanmıştır, bir kez daha milli irade kazanmıştır. Benim Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Laz tüm kardeşlerim kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Avrupa, Balkanlar, Orta doğu kazanmıştır.” Bu konuşma da bence kara kıta Afrika’da olacaktır artık. Unutmayalım ki açlığın sürdüğü bölge bundan 100 yıl önce bizim topraklarımızdı.

Milletimizin duyarlılığı da takdire şayandır bu süreçte, birçok yakın arkadaşım zekâtlarını somaliye göndermiş, Birçok STK ve sosyal kuruluşlar Ramazan iftarlarını iptal ederek harcanacak kaynağı Somali’ye gönderme kararı aldılar.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında, biraz daha cömertlik sergileyerek, orada yaşanan dramı tüm dostlarımıza aktaralım ve yardımların devam etmesi için dostlarımızı teşvik edelim.

 

Hadisi Şerif : "Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler (Allah ve melekler) de size merhamet etsin"

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz ozturk
Aziz ozturk - 13 yıl Önce

Hic kimsenin gidemedigi yerlere giden basbakinimzla gurur duyduk

banner208

banner148

banner150

banner153